вівторок, 10 жовтня 2023 22:22

ХАМАС не бореться за палестинців. Він використовує їх як щит - Байден зробив заяву про події в Ізраїлі

ХАМАС не бореться за палестинців. Він використовує їх як щит - Байден зробив заяву про події в Ізраїлі
Президент США сказав про підтримку Ізраїлю. Фото: East News

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден зробив заяву щодо підтримки Ізраїля, який зазнав нападу терористичного угруповання ХАМАС.

Також Байден застеріг треті сторони від втручання у конфлікт. Заяву президент США виголосив у Білому домі.

"ХАМАС не захищає право палестинського народу на самовизначення. Вони їх використовують як живий щит. Це тероризм та кровопролиття. Як і будь яка країна, вони (Ізраїль. - Gazeta.ua) мають право відповісти на цей напад", - цитує Байдена ZN.UA.

Байден сказав, що вже втретє мав розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та запевнив його у тому, що США "підтримуватимуть народ Ізраїлю, який несе надзвичайні втрати у боротьбі з тероризмом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відновив контроль над кордоном із Сектором Гази - речник армії

Президент США заявив, що Ізраїлю спрямовують додаткову військову допомогу, зокрема боєприпаси і перехоплювачі для системи "Залізний купол".

Зі слів Байдена, США також ділитимуться з ізраїльськими партнерами розвідданими й скерують експертів для консультацій - зокрема щодо визволення громадян США, яких ХАМАС тримає у заручниках.

"Для посилення нашого стримування Пентагон передислокував авіаносну ударну групу "Джеральд Форд" до Східного Середземномор'я і посилив присутність нашої винищувальної авіації. І ми готові перекинути додаткові сили і засоби в разі потреби", - заявив президент США.

"Дозвольте мені ще раз сказати будь-якій країні, будь-якій організації, будь-кому, хто думає скористатися цією ситуацією. Маю для вас три слова: "Не робіть цього. Не робіть цього", - сказав Байден.

Раніше Байден розпорядився надати додаткову допомогу Ізраїлю. У Пентагоні заявили про відправлення авіаносної групи ВМС США до Середземномор'я.

7 жовтня Ізраїль зазнав ракетного обстрілу, а бойовики ХАМАСу проникли на територію країни, вбили людей і взяли заручників.

Станом на вечір 9 жовтня в Ізраїлі загинули понад 900 людей, включно з іноземними громадянами. Щонайменше 2616 осіб отримали поранення.

Армія оборони Ізраїлю у відповідь розпочала антитерористичну операцію "Залізні мечі".

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС не бореться за палестинців. Він використовує їх як щит - Байден зробив заяву про події в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі