субота, 07 жовтня 2023 12:04

Армія Ізраїлю розпочала операцію "Залізні мечі" проти руху ХАМАС

Армія Ізраїлю розпочала операцію "Залізні мечі" проти руху ХАМАС
Бойовики руху ХАМАС 7 жовтня завдали ракетних ударів по Ізраїлю. Фото: gettyimages.com

Ізраїльські війська у відповідь на атаку на свої території розпочали операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) уже завдає ударів по Сектору Газа. Про це пише Al Jazeera.

Очевидці повідомляють про вибухи в місті Газа.

"У відповідь на ракетні атаки ХАМАС з Гази на Ізраїль, ЦАХАЛ зараз завдає ударів по цілях ХАМАС в Газі", - йдеться у повідомленні армії Ізраїлю у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС розпочав війну проти Ізраїлю ‒ міністр оборони

Тим часом голова політичного бюро ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що напад на Ізраїль нібито був превентивним, адже ЦАХАЛ, за його словами, планувала "посилити агресію проти нашого народу в Секторі Газа".

"Ми ведемо битву честі, опору та гідності, щоб захистити Аль-Аксу, під назвою, оголошеною братом-головнокомандувачем Абу Халедом Аль-Дейфом, "Повінь Аль-Акса". Ця повінь почалася в Газі і пошириться на Західний берег і за кордоном, а також у всіх місцях, де присутні наші люди та нація", - заявив Ханія.

Жителі Гази також панікують. Так, Рана Шубайр каже, що вони не знають, чого очікувати.

"У нас немає бомбосховищ, куди можна було б піти. Під час попередніх атак люди просто втікали зі своїх домівок до родичів, думаючи, що це безпечно. Будь-яке місце піддається нападу", ‒ каже жінка.

За її словами, ще важче сім'ям, у яких є діти, тому що вони панікують і кричать. Люди просто чекають, що відбуватиметься далі.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. У ізраїльських містах виникли пожежі, повідомляють про загиблих та постраждалих.

Повітряну тривогу оголошували по всьому південному і центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів було чути потужні вибухи.

Зараз ви читаєте новину «Армія Ізраїлю розпочала операцію "Залізні мечі" проти руху ХАМАС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі