четвер, 19 травня 2022 00:30

Зареєструвати народження дитини можна з мобільного

Реєструвати народження дитини можна онлайн на порталі "Дія". Також користувачам відкрили доступ до послуг комплексу "єМалятко", які заблокували після початку війни.

— Їх закрили через питання безпеки, — каже міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, 31 рік. — Хочемо оцифрувати всі послуги, що є в нашій державі, зробити їх онлайн. Зараз здебільшого удосконалюємо доступні функції. "єМалятко" перенесли в мобільний додаток "Дія". Щоб батьки, в яких народилася дитина, могли її зареєструвати з власного смартфона. Особливо це актуально для областей, де тривали або тривають бойові дії.

Щоб зареєструвати народження дитини, необхідно мати медичний висновок про народження та електронний підпис одного або обох батьків. Якщо у вас медичне свідоцтво про народження форми 103/о або інша довідка, то треба звернутися до будь-якого відділу реєстрації цивільних актів.

Загалом функція "єМалятко" дозволяє замовити свідоцтво про народження дитини, унікальний номер запису в реєстрі, реєстраційний номер платника податків, допомогу при народженні, виплати для дитини з багатодітної сім'ї, грошову компенсацію за пакунок малюка, внесення інформації про дитину до "Реєстру пацієнтів".

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Зареєструвати народження дитини можна з мобільного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі