пʼятниця, 06 травня 2016 00:30

Тести писатимуть 270 тисяч людей

Учора, 5 травня, почалося зовнішнє незалежне оцінювання. Для участі в ньому зареєструвалися понад 267 тис. осіб. З них 200 тис. — цьогорічні випускники.

Перший тест — з української мови та літератури. Абітурієнт повинен мати з собою сертифікат учасника ЗНО, паспорт або свідоцтво про народження і запрошення.

— Напередодні на сайті Українського центру оцінювання якості освіти стався збій. Частина учасників не змогли видрукувати запрошення-перепустку, — каже 57-річний Сергій Горбачов, директор спеціалізованої школи № 148 ім. Багряного в Києві. — Та це не стало великою проблемою. Майже всі школи централізовано подавали списки учнів. І більшість випускників зареєструвалися заздалегідь. Збій на сайті змусив понервувати тих, хто відклав реєстрацію на останній момент. Але оперативно вирішили, що перепустка не обов'язкова — достатньо сертифіката та паспорта.

Кожен абітурієнт має право скласти тести з чотирьох предметів. Якщо провалив з української мови та літератури, до решти іспитів не допустять.

— Цього року більш жорстко ставляться й до дисципліни. Ми просили учнів не ловити ґав, ні до кого, крім інструктора — не звертатися із запитаннями щодо процедури. І не відповідати на запитання інших людей. Бо за списування чи за підозру в ньому можуть вигнати з кабінету й не допустити до наступних тестів, — пояснює Горбачов.

Для деяких регіонів завдання з історії України, математики, ­біології, географії, фізики, ­хімії перекладуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Тестування триватиме до 17 червня по всій Україні. 11 травня складатимуть математику. 13 травня — історію України. 3—9 червня писатимуть тести з іноземних мов. 10 червня — з біології, 13 червня — з фізики, 15 червня — з географії, а 17 червня — з хімії.

До пункту проведення ЗНО абітурієнти заходитимуть із 10:15 до 10:50. Тестування розпочнуть об 11:00.

Зараз ви читаєте новину «Тести писатимуть 270 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі