вівторок, 02 липня 2013 00:19

Начальник відділу юстиції застрелив селянина

40-річний Ігор Лісний, начальник Буського районного управління юстиції Львівської області, вночі 29 червня застрелив місцевого 25-річного Олега Юркевича. Це сталося між селами Почапи та Білий Камінь Золочівського району. Переплутав його з диким кабаном.

— Почув шум, вистрелив. Коли підійшов, побачив двох чоловіків. Один був мертвий, другий — поранений. Чоловік одразу викликав "швидку" й міліцію, — розповідає Світлана Добровольська з обласної міліції.

Олег Юркевич помер миттєво — куля розірвала внутрішні органи. У нього лишилися дружина та 10-місячна донька. Тої ночі він з другом Максимом теж полював. За ненавмисне вбивство Ігореві Лісному загрожує до п'яти років в'язниці.

— Чоловіки не дотримувалися закону "Про мисливське господарство і полювання", — говорить Богдан Болюбаш, керівник Золочівського районного товариства мисливців та рибалок "Лісівник". — 1 травня відкрили сезон тільки на козла. На кабана можна йти лише з 1 серпня і по ліцензії. Чоловіки полювали вночі, а в законі чітко сказано "не пізніше години після заходу сонця й не раніше години до його сходу". Стріляти можна лише в присутності єгеря та лише у чітко видиму ціль.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Начальник відділу юстиції застрелив селянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі