середа, 30 грудня 2009 18:52

Арештували викрадача та вбивцю Ґонґадзе

21 липня в селі Молочки Чуднівського району Житомирщини затримали екс-генерала міліції 56-річного Олексія Пукача.

Його шукали з кінця січня 2005-го в Україні та за кордоном. Звинувачують Пукача у вбивстві Георгія Ґонґадзе. Нібито генерал задушив журналіста.

Арешт зняли на відео. У 40-секундному ролику Пукач відповідає на запитання працівників Служби безпеки та Генпрокуратури.

— Какое отношение имеете к делу Ґонґадзе?

— Непосредственное.

Після зникнення журналіста минуло дев"ять років. За цей час Пукач погладшав, відпустив бороду. У Молочках жив останній рік — зі співмешканкою 45-річною Лідією Загорулько та її дорослим сином. Купили в селі трикімнатний будинок. Обставили його новими меблями. Тримали господарство: двох корів, бика, качок, кролів. Мали трактор, машину. Просили сільраду додатково виділити 40 соток землі.

Заступник голови СБУ Василь Грицак у липні заявив, що екс-генерал назвав організаторів викрадення та вбивства журналіста. Це — колишній президент Леонід Кучма, голова Верховної Ради Володимир Литвин і тодішній міністр внутрішніх справ, тепер покійний, Юрій Кравченко. У листопаді президент Ющенко сказав:

— Пукач відкрито, сердечно співпрацює зі слідством, відповідає на всі питання. Той матеріал, який він дав, дає підстави проводити подальше розслідування, і найближчим часом до слідчих органів запросять основних свідків.

За ґратами Олексій Пукач відсвяткує Новий рік і свій день народження 1 січня.


Анастасія РЯБОКОНЬ



2. Заборонили гральний бізнес. Але він перекочував в інтернет-заклади.

3. "Міс Україна-2001" 28-річна Олександра Ніколаєнко вагітна від свого чоловіка 74-річного американського мільярдера Філа Раффіна.

4. У Житомирі та Кременчуці Полтавської області запровадили комендантську годину для підлітків.

5. Андрій Шевченко повернувся в київське "Динамо". 10 років перед цим він грав за італійський "Мілан" та англійський "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «Арештували викрадача та вбивцю Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі