вівторок, 21 травня 2013 11:51

В ОАЕ кожен другий розмовляє російською
12

Київський лікар Олександр Чебан тричі подорожував Об'єднаними Арабськими Еміратами. Він вважає, що Дубаї — це найзеленіше, найкрасивіше і найсучасніше місто. Про свої враження від подорожі він поділився з кореспондентом Gazeta.uaa.

"З точки зору будівельних та інженерних технологій, це місто побудоване ідеально. Все, що може бути з приставкою "най", знаходиться в цій країні. Там розташована найвища оглядова вежа, найдовша крита гірськолижна траса, акваріум з найбільшою фронтальною стінкою. ОАЕ — це оазис в пустелі. Ця країна ідеальна для подорожі, але не для життя.

Там 9-10 місяців на рік стовпчик термометра показує більше 40 градусів тепла. Це температура повітря зовсім не комфортна для перебування поза приміщенням. В цей час знаходитися можна лише в кондиціонованому приміщенні. Їхнє море — це велика калюжа. Воно не варте того, аби їхати в цю країну лише заради нього. Влітку в морі вода страшенно гаряча, вона прогріваються до 30-32 градусів тепла. І це при тому, що на вулиці стовпчик термометра показує 46-48 градусів. Я пробував купатися в такому морі і можу сказати, що це неможливо.

Кілька моїх друзів живуть у цій країні. Вони вже кілька років працюють в Дубаї і зароблять гарні гроші. Працюють в ІТ і суднобудівельних компаніях на різних посадах — від звичайних робочих до кваліфікованих менеджерів і програмістів. Вони звикли до життя під кондиціонером. Спускаються в підземну парковку з кондиціонерами, сідають в машину і приїжджають точно на таку ж парковку. Бувати на вулиці у них просто немає потреби.

Поняття національної ідентичності в цій країні немає. Там живуть і працюють в основному приїжджі. На некваліфікованій роботі працюють вихідці з Азії, а представники європейських країн займають керівні посади. Життя в Дубаї проходить в атмосфері непостійності і відчутті постійно свята. Кожен розуміє, що він у цій країні довго не затримається, тому старається жити легко і розслаблено.

Кожен другий говорить російською. Потреби знати мову немає — в будь-якому магазині знайдеться людина, яка знає російську.

Нічого екзотичного не куштував. Кухарями в усіх ресторанах і готелях працюють кухарі з усіх країн Азії. Вони готують національні страви своїх країн.

Одного разу потрапив у піщану бурю. Це дуже неприємно. Пісок потрапляє на тіло крізь одяг, залітає у ніс і рот. А потім він ще довго хрустить на зубах. Піщані бурі бувають там так часто, як у нас тумани. В цей час краще на вулицю не виходити.

В цій країні ніхто не краде і не обманює. Знайомий розказував, що якось забув у готелі ОАЕ окуляри, то йому їх повернули по пошті. Таксисти теж чесні. В кожній машині є лічильник, пасажир платить згідно з показником. Ціни ніхто не накручує. Поліцейських не бачив. Так само, як і жебраків.

Зараз ви читаєте новину «В ОАЕ кожен другий розмовляє російською ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі