середа, 08 червня 2022 18:16

Унікальні музеї Угорщини українці можуть відвідати безкоштовно - який вигляд мають пам'ятки

Унікальні музеї Угорщини українці можуть відвідати безкоштовно - який вигляд мають пам'ятки
Які музеї Угорщини зробили безкоштовний вхід для українців. Фото - pexels.com

Низка угорських музеїв зробила безкоштовний вхід для громадян України. Тож українці, які зараз перебувають за кордоном, мають нагоду відвідати унікальні пам'ятки і насолодитися витворами мистецтва та архітектури зі 100-відсотковою знижкою на вхідний квиток.

Головна умова безкоштовного відвідування експозицій - українцям потрібно пред'явити паспорт або документ, що посвідчує статус біженця.

Gazeta.ua розповість, які унікальні музеї Угорщини українці можуть відвідати безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знайшли художні відповідники своїм відчуттям": у Мистецькому арсеналі анонсували незвичну виставку

Музей Аквінкум у Будапешті

Безкоштовний вхід для громадян України зробив один із найбільших музеїв Угорщини "Аквінкум". Про це повідомляють на сайті музею. Також заклад відкрив збір гуманітарної допомоги для українців. У колекції мають археологічні знахідки решток стародавнього міста Аквінкум. Серед експонатів монети, прикраси, предмети побуту, гончарні та ювелірні вироби. Вийшовши з музею, турист потрапляє в атмосферу античного міста - адже будівля розташована на території, де розташовані руїни давнього Аквінкума.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Aquincumi Múzeum (@aquincummuseum)

Адреса: 1031 Budapest, Szentendrei út 135. Працює з вівторка по неділю - 10:00-18:00.

Музей Будайського замку

Той самий квиток, який українці можуть безкоштовно отримати на відвідування музею "Аквінкум" - дозволяє відвідування Будайського замку. Про це повідомляють на сайті музею. Це перлина міста - колишня резиденція королів. В експозиції старовинного музею відомі твори мистецтва, ремісничі предмети, текстиль, кераміка, фотографії та інші предмети. Час створення експонатів - від епохи Стародавнього Риму і до Другої світової війни. Також у замку збереглися фрагменти парадної зали короля Матьяша Корвіна, покої королеви та каплиця IV ст.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений користувачем @thiss_agor

Адреса: 1014 Budapest, Szent György tér 2. Budavári Palota "E" épület. Години роботи: з вівторка по неділю - 10:00-18:00.

Будинок музики Угорщини

Також безкоштовно українці можуть потрапити до перлини нової архітектури Будапешта - футуристичного інтерактивного виставкового та музичного центру - Будинку музики, створеного японським архітектором Соу Фудзімото. Про це повідомляють на у соцмережах закладу.

У червні Угорський музичний дім з нагоди відкриття нової сцени організовує численні безкоштовні музичні програми. У сезон на відвідувачів чекають діджей-сети, концерти, танцювальні будинки для початківців, кінопокази та сімейні програми найширшого спектру жанрів.

Музей відкрився у січні 2022-го. Будівля розташована в міському парку Варошлігет. У музеї зібрана багата колекція експонатів, присвячених угорським композиторам Ференцу Лісту, Белі Бартоку, Золтану Кодаю, Дьорду Лігеті та Золтану Кочішу. Постійна експозиція діє на підземному рівні, на першому поверсі розміщують концертні зали, а горішні поверхи будівлі призначені для лекцій та іншої наукової роботи.

Також музей допомагає українським біженцям - відвідувачам пропонують купувати спеціальний квиток, 100% вартості якого йде на благодійність.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Krisztian Bodis (@budapestimages)

Адреса: 1146 Budapest, Olof Palme stny. 3. Працює з вівторка по неділю - 10:00-18:00.

Музей образотворчого мистецтва

Безкоштовний вхід для громадян України зробив і унікальний Музей образотворчого мистецтва в Будапешті. Про це написали на сайті. Зазначили, що українці можуть відвідувати всі діючі виставки - як тимчасовий грант для біженців. У музеї, розташованому в давній будівлі в античному стилі, зібрана найбільша в Угорщині колекція художніх творів. Основна експозиція складається з шести відділень: Давньоєгипетське, античне мистецтво, старовинні скульптури, графіки та гравюри, галерея нових майстрів, старих майстрів.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Szépművészeti Múzeum (@szepmuveszeti)

Адреса: 1146 Budapest, Dózsa György út 41. Години роботи: з вівторка по неділю - 10:00-18:00.

Музей в Сентендре

За 30 км від Будапешта у містечку Сентендре - розташований найбільший в Угорщині етнографічний музей просто неба. Його створили 1967-го. Має площу майже 46 га. В експозиції давня забудова гірської Угорщини, елементи побуту. Має на меті представити народну архітектуру, житлову культуру, сільське господарство та спосіб життя угорськомовного регіону з оригінальними, перенесеними будинками та автентичними об'єктами в рамках старих поселенських форм середини XVIII - першої половини ХХ століття. У музеї на сайті повідомили, що вхід на територію музею для українців зробили безкоштовним.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Süleyman Aktaş (@suleymanaktas67)

Адреса: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75. Працює з вівторка по неділю - 9:00-17:00.

З України 7 червня вибули понад 33 тис. осіб. Понад 20 тис. із них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. Повернулися до України за день - більш як 33 тис. осіб, понад 30 тис. із них - українці.

Зараз ви читаєте новину «Унікальні музеї Угорщини українці можуть відвідати безкоштовно - який вигляд мають пам'ятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі