вівторок, 07 червня 2022 21:51

"Знайшли художні відповідники своїм відчуттям": у Мистецькому арсеналі анонсували незвичну виставку

"Знайшли художні відповідники своїм відчуттям": у Мистецькому арсеналі анонсували незвичну виставку
У Мистецькому арсеналі відкривається нова виставка. Фото - Мистецький арсенал/Facebook

У Мистецькому арсеналі 10 червня відкривається "Виставка про наші відчуття" - вона буде присвячена емоціям і переживанням під час війни.

В експозиції представлять роботи з колекції Мистецького арсеналу, повідомили в пресслужбі артпростору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У театрі Франка покажуть сатиричний детектив про польського корупціонера

"Війна змінила наші плани й змусила сфокусуватися на новому досвіді, шукаючи мистецькі відповідники власних відчуттів. Амбівалентність наших емоцій і думок - саме це ми намагаємося сказати цією виставкою", - пишуть організатори.

Частина виставки - ролики з проговоренням персонального досвіду працівників Мистецького арсеналу. Також зазначають, що серед експонатів будуть полотна.

"Це доволі сумбурний проєкт, що виник із розмов і суперечок у команді Мистецького арсеналу, адже відрефлексувати все, що кожен з нас пережив за перші місяці війни, поки неможливо та, певно, ще зарано. Але ми все одно знову й знову - у думках і розмовах - повертаємося до цього досвіду. Як ми тепер розуміємо мистецтво? Як його відчуваємо?" - пишуть у Мистецькому арсеналі.

Виставка триватиме з 10 червня до 21 серпня. У перший день експозиція працюватиме з 16:30 до 19:00. Далі: із середи до неділі - 12:00-17:00, понеділок і вівторок - вихідні.

Вартість вхідного квитка - 40 грн, пільговий - 20 грн.

У разі оголошення повітряної тривоги виставка зачинятиметься, відвідувачі зможуть піти в найближче укриття.

Мистецький арсенал - Національний культурно-мистецький і музейний комплекс, відкритий у Києві 2007-го. Є флагманською українською інституцією культури, яка у своїй діяльності інтегрує різні види мистецтва - від сучасного мистецтва, нової музики й театру до літератури й музейної справи. До колекції Мистецького арсеналу входять понад 4 тис. артефактів і творів, зокрема й збірка творів митця ХХ ст. Ігоря Диченка. В Арсеналі - 509 творів з колекції Диченка.

Зараз ви читаєте новину «"Знайшли художні відповідники своїм відчуттям": у Мистецькому арсеналі анонсували незвичну виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі