вівторок, 07 червня 2022 17:05

У театрі Франка покажуть сатиричний детектив про польського корупціонера

У театрі Франка покажуть сатиричний детектив про польського корупціонера
У театрі Франка покажуть прем'єру за твором польського автора. Фото - Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка

Національний театр імені Івана Франка 14 і 15 липня покаже прем'єру вистави "Авантюра Никодима Дизми" за мотивами роману Тадеуша Доленги-Мостовича, класики польської літератури ХХ ст.

У виставі задіяно майже 50 акторів, повідомили в пресслужбі театру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві працює заповідник "Софія Київська": які унікальні об'єкти включає, що можна подивитися

Режисер вистави - Дмитро Чирипюк. Твір являє собою гостру сатиру на громадсько-політичне життя Польщі 1920-1930-х, часів режиму Юзефа Пілсудського.

Тадеуш Доленга-Мостович розповідає про поляка Никодима Дизму. Історія, що трапилася з головним героєм, надзвичайно метафорична, театральна і певною мірою авантюрна.

"Польський письменник пише про "шлях нагору" Никодима Дизми, який випадково знаходить запрошення на прийом впливових польських політиків. Далі, узявши за гриву свою пані-удачу та свій авантюризм, пан Никодим проникає у престижні варшавські салони, досягаючи великих почестей у своїй країні. Історія про те, як технології корумпованої влади дають можливість різним авантюристам та шахраям досягати найвищих щаблів на престижній високій драбині суспільно-політичної ієрархії держави", - написав про премʼєру критик Олег Вергеліс.

Трупа зараз грає на сцені театру імені Лесі Українки.

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка - україномовний театр у Києві, заснований 1920 року. Сьогодні генеральним директором-художнім керівником театру є Михайло Захаревич (з 2018-го), головним режисером - Дмитро Богомазов (з 2017-го).

Зараз ви читаєте новину «У театрі Франка покажуть сатиричний детектив про польського корупціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі