вівторок, 28 травня 2024 13:52

Що подивитись в Ужгороді за день, щоб насолодитись красою сповна: п'ять колоритних місць
5

Ужгород - це місто з чималою кількістю цікавих місць для відвідування.

Gazeta.ua розповість про п'ять найкращих локацій, куди варто поїхати в Ужгороді. Вони дозволять насолодитися красою і історією Ужгорода.

Ужгородський замок

Автор: pinterest.
  Ужгородський замок
Ужгородський замок

Це одна з найвизначніших історичних пам'яток міста. Замок розташований на вершині гори над річкою Уж, що надає йому вражаючий вигляд. Він має багату історію і пропонує гостям прогулянки по старовинним муром, вежам і підземним ходам. З замку відкривається чудовий краєвид на місто та околиці.

Корзо

Автор: pinterest.
  Корзо
Корзо

Це центральна пішохідна вулиця Ужгорода, яка служить місцем зустрічей та прогулянок для місцевих мешканців та туристів. Тут можна знайти численні кав'ярні, ресторани, магазини та культурні споруди. Відвідувачі можуть насолодитися атмосферою старовинного міста та придбати місцеві ремесла та смаколики.

Синагога

Автор: pinterest.
  Синагога
Синагога

Це унікальна будівля, аналогів якої немає ніде у Європі. Синагога (нині це Закарпатська обласна філармонія) розташована на Театральній площі. Збудована у 1904 році у неомавританському стилі (поєднання романтизму із візантійськими та арабо-марокканськими мотивами), витончена споруда вабить до себе здаля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Враження на все життя: п'ять місць, які варто відвідати на Івано-Франківщині

"Совине гніздо"

Автор: pinterest.
  "Совине гніздо"
"Совине гніздо"

Це велична кам'яна споруда, яка датується 1781 роком. Спочатку використовувалася як пивний завод, згодом - як готель "Совине гніздо", звідки і пішла сучасна назва. А після входження Закарпаття до складу Чехословаччини тут з'явився винний бар. Уже за часів незалежності України на цьому місці стали проводити винні фестивалі Ужгорода, і навіть тематичні вечірки.

Ботанічний Сад Ужгородського Національного Університету

Автор: pinterest.
  Ботанічний сад
Ботанічний сад

Це прекрасне місце для прогулянок і відпочинку в природному середовищі. Ви зможете насолодитися різноманіттям рослинного світу, побачити екзотичні рослини, а також відвідати оранжереї та інші цікаві споруди в саду.

У кожному куточку України є архітектурні шедеври з дивовижною історією, які варто побачити хоча б раз в житті.

Справжні замки, палаци, фортеці України захоплюють своєю красою, величністю та колоритом.

Розповімо про замки, які варті уваги. Обов'язково відвідайте їх під час літньої відпустки.

Зараз ви читаєте новину «Що подивитись в Ужгороді за день, щоб насолодитись красою сповна: п'ять колоритних місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі