четвер, 09 жовтня 2014 15:40

Українці стали рідше їздити на відпочинок

Українці стали рідше їздити на відпочинок
надане Вікторією Савчук

Власниця київської туристичної компанії Вікторія Савчук влітку скоротила штат з 8 до 5 співробітників. Двоє менеджерів працюють з клієнтами через скайп та телефони з дому.

"Мусимо економити, бо продати тури зараз непросто, - говорить Савчук. - Через подорожчання євро українці стали рідше їздити в Європу. Добре продаються тури вихідного дня. На вікенд кияни їздять у Прагу, Краків та Відень. Часто купують вікенд у Європі, щоб отримати річну чи піврічну мультивізу. Влітку на ура йшли навчальні тури. Кияни відправляли дітей вчити мови за кордон. Купували путівки у польські, англійські і німецькі літні табори".

У тур фірмі вже почали продавати новорічні тури. У вересні вони майже удвічі дешевші, ніж у грудні напередодні свят.

"Зараз путівку у Фінляндію "В гості до Санти" на двох можна взяти за 600 євро, - каже Вікторія Савчук. - Якщо торік у вересні бронювали третину путівок на різдвяні канікули, то тепер не викупили навіть 10 відсотків. Зате готелі у Карпатах вже активно почали бронювати. Кияни замовляють місця на гірськолижні курорти".

За словами Савчук, кожне друге тур агентство або закривається, або зливається з іншими.

"Через кризу нам довелося зняти удвічі менший офіс. Щоб економити на оренді офісу, менеджерів відправляють працювати з дому. Українцям треба час, щоб знову жити на валізах. Мандрувати почнуть з середини 2015. Трохи вляжеться ситуація на сході, пройдуть роковини по Небесній сотні, може, окріпне гривня", - вважає Вікторія.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали рідше їздити на відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі