четвер, 08 квітня 2021 00:41

Збірна України недобрала очок в іграх із Фінляндією та Казахстаном

— Усю відповідальність за цей результат я беру на себе. Ми повинні повернутися туди, з чого почали, — каже 44-річний Андрій Шевченко, головний тренер збірної України з футболу.

Приводом для такої заяви стала домашня нічия його команди проти аутсайдера групи Казахстану — 1:1 — у поєдинку кваліфікаційного турніру Кубка світу-2022. Головна претензія до наших футболістів — нехлюйське ставлення до реалізації голевих моментів. Їх було достатньо. Але забити змогли лише раз. Дозволили супернику зрівняти рахунок, наплювавши на перехід з атаки в оборону. І після цього, маючи 30 хвилин часу, українці створили тільки один "залізний" момент, щоб здобути перемогу. "Напаскудив" нам і словенський арбітр Матей Юг. Він двічі міг призначати пенальті у ворота казахів. Одного разу — 100-відсотковий.

Але якщо ти граєш внічию зі 122-ю командою у світовому рейтингу — виправдань бути не може. У турнірі українці стартували невдало. Нічия у дебютному поєдинку з Францією давала шанси поборотися за перше місце в групі і прямий вихід до фінальної частини. Але такі ж результати в зустрічах із Фінляндією та Казахстаном повернули нас до того, що вище другого місця Україна фінішувати не зможе.

І це справедливо. Бо в матчі проти Франції нам пощастило. Українці жодного разу не влучили в площину воріт. Забили м'яч завдяки рикошету. До цього не раз могли пропускати. Але вже за рахунку 1:1 в обороні зіграли добре.

Була виправдана тактика з трьома центральними захисниками у зустрічі з Францією. Ми контролювали поєдинок проти непростої Фінляндії, забили наприкінці гри. Домінували проти Казахстану.

Що погано — "ступор" команди у двох останніх матчах. З фінами — після того, як забили. З казахами — як пропустили. Залишився незрозумілим невихід розігруючого Миколи Шапаренка на зустріч проти Фінляндії. З Казахстаном не виправдав надій Богдан Михайличенко на позиції лівого захисника.

У березневих матчах через травми не могли бути задіяні опорник Тарас Степаненко, флангові нападаючі Андрій Ярмоленко та Віктор Циганков, форвард Артем Бесєдін. Це резерви для посилення у червні, коли наші гратимуть у фінальній частині Євро-2020/2021. Євген Коноплянка у найкращому випадку потрапить до заявки на цей турнір. Реально — він уже не помічник команді.

Непогано показав себе нападник Мораес. У ключовій зустрічі з Фінляндією він був найкращий, а минулої неділі забив два голи полтавській "Ворсклі" в матчі чемпіонату України.

Натомість Марлос ніколи не годився для поєдинків найвищого рівня, а саме такі очікуються на Євро, тепер у нього спад форми.

Андрій Шевченко вперто не викликає до команди Віталія Буяльського — одного з лідерів київського "Динамо". Мовляв, не підходить під схему тренера. Проте розкидатися гравцями такого рівня Україна не може. У цьому має проявитися хист тренера — "вписати" класного футболіста в свою ігрову модель. Якщо Буяльського не буде на Євро й Україна виступить там невдало, Шевченку неодмінно це згадають.

Найближчий поєдинок збірної України — 23 травня проти Бахрейну. Далі гратимемо з Північною Ірландією 3 червня та Кіпром — 7 червня. Всі зустрічі контрольні — в рамках підготовки до Євро, де стартуємо 13 червня проти Нідерландів.

А матчі відбору на Кубок світу відновляться 1 вересня.

Футбол. Кубок світу-2022. Кваліфікаційний турнір. Група D

Перший тур

Франція — Україна — 1:1

Фінляндія — Боснія — 2:2

Другий тур

Україна — Фінляндія — 1:1

Казахстан — Франція — 0:2

Третій тур

Україна — Казахстан — 1:1

Боснія — Франція — 0:1

Четвертий тур

1 вересня, середа

Казахстан — Україна

Франція — Боснія

П'ятий тур

4 вересня, субота

Україна — Франція

Фінляндія — Казахстан

Шостий тур

7 вересня, вівторок

Франція — Фінляндія

Боснія — Казахстан

Сьомий тур

9 жовтня, субота

Фінляндія — Україна

Боснія — Казахстан

Восьмий тур

12 жовтня, вівторок

Україна — Боснія

Казахстан — Фінляндія

Дев'ятий тур

13 листопада, субота

Боснія — Фінляндія

Франція — Казахстан

Десятий тур

16 листопада, вівторок

Боснія — Україна

Фінляндія — Франція

Примітка: до фінальної частини виходить переможець групи. Друга команда потрапляє до стадії матчів на виліт, що відбудуться у два раунди в березні 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України недобрала очок в іграх із Фінляндією та Казахстаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі