пʼятниця, 09 вересня 2011 05:15

"Віталій програє за очками, якщо не нокаутує Адамека"

Автор: фото З САЙТА www.vk.com
  Валерій Семишкур: ”Ризик втомитися у Віталія більший”
Валерій Семишкур: ”Ризик втомитися у Віталія більший”

Цієї суботи на 42-тисячному стадіоні в польському Вроцлаві українець 40-річний Віталій Кличко (42 перемоги, 39 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) зустрінеться з 34-річним поляком Томашем Адамеком (44 перемоги, 28 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх). Суперники позмагаються за пояс чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради WBC у надважкій вазі. Він належить Віталію Кличку. Початок трансляції на телеканалі "Інтер" о 23.00. "ГПУ" розібрала майбутній бій з естонським боксером Валерієм Семишкуром, 36 років.

— Віталій, якщо не нокаутує суперника, то програє за очками, — вважає спортсмен. — Адамек швидкий боксер. До того ж бій пройде в нього на батьківщині. Не виключаю, що судді будуть прихильні до місцевого боксера.

Головна зброя Адамека — швидкість?

— Так. Він буде рухатися на ногах і в якісь моменти вибухати, запускати швидкісні серії. Думаю, поляк працюватиме другим номером. Оскільки з Віталієм іти в рубку немає сенсу — українець переб'є по фізичній силі.

Адамек значно поступається Кличку в габаритах.

— У поляка були високі суперники — Анджей Голота, Майкл Ґрант, Кевін Мак-Брайд — і він зумів їх переграти.

Вік Віталія може позначитися в цьому бою?

— Припускаю це. Якщо Віталій не нокаутує суперника до сьомого раунду, то Адамек може його вимотати — рухом, серіями, вибухами, неординарністю, тим, що буде змушувати провалюватися. До того ж Адамек працює серіями ударів, що мало хто робить у надважкій вазі. І це може бути проблемою для Віталія.

Як українцеві слід діяти?

— До пізніх раундів справу доводити не треба. Йому слід одразу працювати, щоб не дати Адамеку шансів. Потрібно притиснути поляка в кут або до канатів і просто влучити. Тому що ризик втомитися у Віталія більший, він старший і важчий.

У відсотках як оціните шанси суперників?

— 50 на 50.

У боях любителів ви зустрічалися з Адамеком.

— Це було 1996 чи 1997 року в півфіналі міжнародного турніру в Гельсінкі. Програв тоді в третьому раунді. Не розрахував свої сили, викладався і занадто рано втомився. У фіналі того турніру Адамек не дав жодних шансів росіянинові Валерію Брудову.

Зараз ви читаєте новину «"Віталій програє за очками, якщо не нокаутує Адамека"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі