четвер, 12 березня 2009 19:33

Віталій Данилов звинувачує Федерацію футболу

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Віталій Данилов вважає, що президентом прем’єр-ліги має стати іноземець
Віталій Данилов вважає, що президентом прем’єр-ліги має стати іноземець

У весняній частині чемпіонату України зіграно два тури. У кожному з них виник скандал. "Арсенал" приймав ФК "Харків" на полі заміської бази, а ФК "Львів" — команду "Металіст" на стадіоні у Добромилі, який не був атестований Національною федерацією футболу. Після дощу зі снігом і за відсутності підігріву поле у Добромилі зіпсувалося так, що команди грали у багнюці.

— Наша організація не несе відповідальності за те, що матчі відбувалися на таких полях, — каже "ГПУ" виконувач обов"язків президента прем"єр-ліги Віталій Данилов, 41 рік. — Поле приймає делегат Федерації футболу, і якщо він дав згоду на проведення матчів, що ми можемо зробити? Наша справа — розвести матчі по днях і забезпечити якомога більшу кількість телетрансляцій.

Запитуємо, чи б"ють такі ситуації по прем"єр-лізі.

— Не тільки по прем"єр-лізі — по всьому українському футболу. Прорахунків багато: навряд чи варто починати весняну частину сезону (27 лютого. — "ГПУ"), якщо влітку немає Кубка світу чи чемпіонату Європи. Треба ще раз переглянути умови регламенту щодо допуску команд до змагань у прем"єр-лізі, адже влітку туди прийдуть нові учасники. Регламент слід приймати, зважаючи на економічні реалії. Від цього нікуди не дітися. А взагалі президента "Львова" Кіндзерського я розумію: він багато вклав у команду грошей, та і в Добромилі усе було б гаразд із полем, якби не погода. Кіндзерський не винен, що власник "Карпат" Димінський не пускає його на львівський стадіон "Україна" (за неофіційною інформацією, Димінський вимагав 300 тис. грн за матч. — "ГПУ"). Та ж проблема із клубом "Харків". Команда грає у Сумах, бо "Металіст" не дає однойменної арени.

Данилов наголошує, що ці проблеми не пов"язані з відсутністю у прем"єр-ліги повноцінного президента.

— Що — якби ним був Рабинович, у "Арсенала" свій стадіон з"явився б? Взагалі, я вважаю, що президентом прем"єр-ліги має стати іноземець.

У середу Бориса Воскресенського, делегата матчу "Львів" — "Металіст", усунули з посади голови комітету з питань стадіонів та безпеки проведення матчів. Тимчасово ці функції виконуватиме перший віце-президент Федерації футболу Сергій Стороженко.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Данилов звинувачує Федерацію футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі