неділя, 15 квітня 2007 14:41

Валуєв втратив титул

Чемпіон світу з боксу за версією WBA у суперважкій вазі росіянин Микола Валуєв, 33 роки, зазнав першої поразки у своїй кар"єрі. Він втратив титул минулої суботи на рингу "Порше арени" у німецькому Штутгарті, де зустрічався з узбецьким спортсменом Русланом Чагаєвим, 29 років. До цього Валуєв виграв 46 боїв поспіль і наближався до рекорду Роккі Марчіано, який мав 49 перемог. Тепер програв за очками після 12 раундів. Усі троє суддів віддали перевагу Чагаєву.

Бій розпочався прогнозовано: Валуєв захопив центр рингу, джебами відганяючи суперника до канатів. Став ясним його тактичний малюнок: вести дистанційний бій, "розстрілюючи" суперника лівими прямими та "двійками". Чагаєв почав працювати в ближньому бою, завдаючи серію ударів у голову і встигаючи відійти на безпечну відстань. Це йому вдається дедалі частіше.

До середини бою Валуєв уже не виглядає таким ініціативним. У перерві каже своєму тренерові: "Он лучше, он быстрей". Тренер намагається "завести" підопічного, але Валуєв тільки зрідка відповідає на серії ударів Чагаєва.

Врятувати Валуєва від поразки міг тільки нокаут, але суперник був уважним упродовж усього бою.

Усі троє арбітрів віддали перемогу Чагаєву

— Я згодний з арбітрами, які присудили перемогу суперникові, — заявив Валуєв після бою. — Сьогодні я наробив надто багато помилок. Найбільша моя помилка — втома в ногах. Але продовжуватиму боксувати й битимуся за чемпіонський титул.

Чагаєв прокоментував бій так:

— Сьогодні був мій день, я краще боксував. Тепер нехай замовкнуть усі, хто каже, що Микола був надто важким і незручним для мене. Я знаю пару прийомів, як перемогти суперника з більшими габаритами.

Промоутер Валуєва Дон Кінґ переконаний, що його підопічний ще повернеться на ринг.

— Був великий бій, у якому Давид переміг Голіафа, — підсумовує Кінґ.

Якби Валуєв переміг Чагаєва, то свій наступний поєдинок він міг би проводити з чемпіоном світу за версією IBF українцем Володимиром Кличком. Той неодноразово наголошував, що заради ймовірного поєдинку з Валуєвим триматиме кулаки за росіянина.

— Перемога Чагаєва — підтвердження того, що зараз у світовому боксі панує повний безлад, — каже президент Асоціації професійного боксу України Михайло Зав"ялов, 69 років. — Чагаєв — каліф на годину, він швидко зійде, як Рахман або Ляхович. Сумніваюся, що повернеться Валуєв. Усі розуміли, що він бере фізичною силою (вага Валуєва — 150 кг, зріст — 215 см). Йому не вистачить ані техніки, ані психологічної стійкості, щоб знову претендувати на титул.

Зараз ви читаєте новину «Валуєв втратив титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі