середа, 31 березня 2010 18:23

В Англії та Італії на титул претендують по три команди

Автор: фото: reuters/Wolfgang Rattay
  Фелікс Магат влітку очолив ”Шальке” і зробив його лідером чемпіонату Німеччини.Торік фахівець привів до чемпіонства ”Вольфсбург”
Фелікс Магат влітку очолив ”Шальке” і зробив його лідером чемпіонату Німеччини.Торік фахівець привів до чемпіонства ”Вольфсбург”

Цього літа має відбутися фінальний турнір Кубка світу. Зважаючи на це, ФІФА зобов"язала національні федерації закінчити чемпіонати не пізніше 16 травня. До розв"язки залишилося півтора місяця. "ГПУ" розповідає про ситуацію у провідних європейських чемпіонатах.


Англія

Шість турів до фінішу, але матч сезону відбудеться вже найближчої суботи. "Манчестер Юнайтед" 3 квітня прийматиме "Челсі". Поєдинок розпочнеться о 14.45 за київським часом, транслюватимуть його у прямому ефірі на телеканалі "Спорт-1". МЮ випереджає суперника на одне очко. Перевага манкуніанців у факторі свого поля, де в останні сезони вони з лондонцями не мали проблем. Однак "Челсі", по-перше, мав більше часу на підготовку до цього конкретного матчу через зайнятість суперника в Лізі чемпіонів, по-друге, суботній розгром "Астон Вілли" (7:1) без основного форварда Дідьє Дроґба свідчить про хорошу форму підопічних Карло Анчелотті. Італійський фахівець після вильоту з Ліги чемпіонів отримав ультиматум від власника "Челсі" Романа Абрамовича — будь-що виграти національний чемпіонат, де вже три роки поспіль панує "Манчестер Юнайтед".

Третім іде "Арсенал". Відставання від МЮ — чотири очка. Фахівці були схильні вважати "канонірів" головним претендентом на чемпіонство через легший графік матчів на фініші турніру. Трохи зіпсувала ці розклади суботня нічия в Бірмінгемі, де гості пропустили на останніх хвилинах. Проте якщо "Арсенал" продовжить впевнено брати очка в матчах із середняками та аутсайдерами, то зможе взяти перший із 2005-го титул. "Челсі" ще грали на виїзді з "Ліверпулем", а "Манчестер Юнайтед" належить провести гаряче "дербі" проти "Сіті".

Шанси на чемпіонство: МЮ — 40%, "Челсі" — 30%, "Арсенал" — 30%


Іспанія

Претенденти на титул звичні — "Реал" і "Барселона". За 10 днів має відбутися очний поєдинок у Мадриді. Іспанська федерація ще не визначилася з точним терміном проведення матчу — 10 або 11 квітня — та часом його початку. На Україну зустріч планує транслювати ТРК "Футбол".

За дев"ять турів до фінішу суперники йдуть рівно — по 74 очка. "Реал" має перевагу тільки за додатковими показниками. Мадридці — фаворит чемпіонату. Вони показують потужну та результативну гру, уміючи відіграватися по ходу матчу. У них немає інших зобов"язань на сезон — із Кубка Іспанії та Ліги чемпіонів підопічні Мануеля Пеллеґріні вилетіли. "Барса" переживає невеликий спад і виграє натужно, здебільшого завдяки Ліонелю Мессі. Крім того, з двох причин очевидна ставка каталонців на Лігу чемпіонів. По-перше, команда може стати першою в історії, яка вигравала турнір двічі поспіль. По-друге, фінальний матч євросезону відбудеться на мадридському стадіоні "Сантьяґо Бернабеу" — рідному для "Реала". Узяти трофей у ворожому лігві — додатковий стимул найкращої команди світу.

Шанси на чемпіонство: "Реал" — 60%, "Барселона" — 40%

Абрамович поставив ультиматум Анчелотті

Італія

Сім турів до фінішу. Несподівана інтрига. "Рома" не програє 21 матч поспіль, у суботу вдома обіграла лідера — "Інтер" (2:1) — і вийшла на чисте друге місце, відстаючи на одне очко від "чорно-синіх".

У "Роми" легший календар матчів, "Інтер" потерпає від дискваліфікацій і зайнятий у Лізі чемпіонів, пріоритетному для себе турнірі.

Чи впорається "Рома" з психологічним тиском? "Вовки" не вигравали скудетто з 2001, коли ними керував вінценосний Капелло. Тепер — обережний Клаудіо Раньєрі, який не вигравав головних титулів ні в Італії, ні в Англії, ні в Іспанії?

Третім іде "Мілан". Відставання від "Інтера" — три очка. Шанси "червоно-чорних" на чемпіонство знижує епідемія травм. Головні втрати — захисник Неста та форвард Пато. Календар матчів нелегкий, але команда показала, що може впоратися на Апеннінах з усіма, крім "Інтера", а міланського "дербі" цього сезону вже не буде. Плюси "Мілана" — далі вікова команда має грати тільки раз на тиждень, а "зірки" рівня Пірло, Рональдіньйо, Зеєдорфа та Індзагі наочно демонструють своє бажання перемагати щоматчу.

Шанси на чемпіонство: "Інтер" — 40%, "Рома" — 40%, "Мілан" — 20%


Німеччина

За шість турів до фінішу "дитячий садок" чудового тренера Фелікса Магата випереджає мюнхенську "Баварію" на два очка. У суботу, 3 квітня, лідери зустрінуться в Гельзенкірхені — матч почнеться о 16.30 за Києвом і транслюватимуться на телеканалах "Спорт-1" і ТРК "Футбол". Шанси гельзенкірзенців трохи вищі через спад "Баварії" та участь команди Анатолія Тимощука в Лізі чемпіонів.

Леверкузенський "Баєр" 24 матчі не програвав у чемпіонаті, але "посипався" в останніх турах і вже відстає від лідера на п"ять очок.

Шанси на чемпіонство: "Шальке" — 50%, "Баварія" — 40%, "Баєр" — 10%

Зараз ви читаєте новину «В Англії та Італії на титул претендують по три команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі