вівторок, 05 вересня 2017 05:05

Усик і Хук відкриють боксерську Лігу чемпіонів

9 вересня близько опівночі за київським часом у столиці Німеччини Берліні на 10-тисячній арені "Макс Шмелінг Галлє" відбудеться бій-відкриття Всесвітньої боксерської суперсерії. У рамках турніру в першій важкій вазі українець Олександр Усик, 30 років, — до бою 12 перемог у 12 боях, 10 нокаутів — утретє захищатиме титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації. Суперник — володар цього ж пояса в період з 2009-го по 2015 рік 32-річний Марко Хук з Німеччини — до бою має 40 перемог, 27 нокаутів, чотири поразки і нічию.

Фаворитом двобою є кримчанин. Він перший номер вагової категорії в авторитетних рейтингах — за версією американського журналу "Ринг" і статистичного сайта boxrec.com. Хук у цих двох класифікаціях — на сьомому місці. Усик переважає суперника в боксерському інтелекті, швидкості, у нього багатший технічний арсенал і краща робота ніг. Повинен "розстрілювати" суперника з дистанції й "забити" його в другій половині бою. Або перемогти з великою різницею за очками.

Марко Хук — боксер боснійського походження. Діє з-за блоку, має брудну манеру ведення бою, час від часу вибухає своїми серіями. У такий спосіб зазвичай намагається виграти кінцівку раундів. За очками він точно не переможе — навіть за домашнього суддівства. Тому єдиний шанс на успіх — влучити в одній з таких атак і добити чемпіона.

Переможець чвертьфінального бою Усик — Хук у півфіналі зустрінеться з переможцем іншого чвертьфіналу між латвійцем Майрісом Брієдісом, чемпіоном Всесвітньої боксерської ради, і кубинцем Майком Пересом. Цей поєдинок пройде в столиці Латвії Ризі 30 вересня. Інші чвертьфінальні пари: Мурат Гассієв, Росія — Кшиштоф Влодарчик, Польща, і Юніер Дортікос, Куба — Дмитро Кудряшов, Росія.

Турнір Всесвітньої боксерської суперсерії називають боксерською Лігою чемпіонів. Він відбудеться у двох вагових категоріях — першій важкій і суперсередній. По вісім найкращих боксерів у кожній вазі позмагаються за олімпійською системою за трофей Мохаммеда Алі та грошовий гонорар. Загальний призовий фонд становить $50 млн — 1,28 млрд грн. Переможці отримають по $10 млн — 257 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Усик і Хук відкриють боксерську Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі