четвер, 01 листопада 2012 07:45

Українські футзалісти можуть дійти до чвертьфіналу Кубка світу

1 листопада в Таїланді стартує фінальна частина Кубка світу з міні-футболу. У змаганнях візьме участь збірна України. Найвище досягнення наших на мундіалях — четверте місце 1996 року. 2001-го та 2003-го українці були другими на чемпіонаті Європи.

У груповому турнірі Кубка світу-2012 підопічні головного тренера Геннадія Лисенчука протистоятимуть командам Таїланду, Коста-Рики й Парагваю.

— Сила суперників за груповим турніром дозволяє Україні сподіватися на перше місце, — говорить 45-річний Олександр Стефанків, президент львівської "Енергії", чемпіона України з футзалу. — Головний опонент, Парагвай, напередодні турніру втратив кількох провідних футболістів через травми. Коста-Рика і Таїланд за рівнем слабші за наших.

На мундіалі зіграють 24 команди. Їх розбили на шість груп. По дві найкращі з кожної, а також чотири з тих, що посядуть треті місця, виходять до 1/8 фіналу. На думку експерта, за сприятливих обставин наші футзалісти можуть виступити у чвертьфіналі.

— Для цього необхідно здобути перше місце в групі, — наголошує Олександр Миколайович. — Друге або третє виводить у 1/8 на Бразилію чи Іспанію. Проти них шансів у нас немає.

За Україну на турнірі не зіграють Валерій Легчанов, Дмитро Клочко, Олександр Кондратюк. У них травми.

— Це об'єктивні причини, — продовжує Олександр Стефанків. — Але, думаю, могли б допомогти і Дмитро Бондар і Євген Валенко. Та не підійшли тренерському штабу.

Геннадій Лисенчук здебільшого розраховує на гравців із львівської "Енергії" та харківського "Локомотива". У складі один легіонер — Михайло Романов із петербурзького "Політеху".

У суботу збірна України зіграла товариський матч у Японії. Поступилася місцевій національній команді — 1:3.

— Нічого дивного в такому результаті немає. Японці — чемпіони Азії, недавно у контрольній грі досягли нічиєї проти Бразилії, чинного чемпіона світу, — пояснює експерт.

Фінальний поєдинок Кубка світу відбудеться 18 листопада.

— Головні претенденти на золоті нагороди — Бразилія, Іспанія та Росія, — вважає Олександр Миколайович. — Шанси на перше місце в них рівні.

У середині жовтня львівська "Енергія" зіграла у другому етапі футзального Кубка УЄФА — аналога футбольної Ліги чемпіонів.

Чемпіон України мав завдання вийти до четвірки команд, які в квітні вестимуть боротьбу за головний трофей. Для цього треба було посісти перше місце. "Енергії" це не вдалося — фінішувала третьою.

— Грали в Іспанії проти місцевого "Ельпосо", російського "Динамо" та латвійського "Нікарса". Перші два колективи сильні. "Динамо" п'ять років тому виграло Кубок УЄФА, виступало у фіналі останнього розіграшу. Поступилися як іспанцям — 3:8, так росіянам — 0:5. У поразці від таких сильних команд нічого прикрого немає. Але забагато пропускали. Тому оцінюю виступ "Енергії" на другому етапі як незадовільний. Обіграли тільки "Нікарс" — 3:1, — каже президент Львівського клубу.

Львів'яни залучили до складу найсильніших українських гравців і тренера, без жодного легіонера.

— Мали право піти таким шляхом, — розказує Стефанків. — Зробили висновки після турніру, що без кваліфікованих легіонерів успіху в євролізі — виходу до "Фіналу чотирьох" — не досягти.

 

Усі матчі збірної України з футзалу на Кубку світу у прямому ефірі покаже "Перший національний":

1 листопада, четвер

12.00 Україна — Парагвай

4 листопада, неділя

14.00 Україна — Таїланд

7 листопада, середа

14.00 Україна — Коста-Рика

Примітка: час — київський

 

Зараз ви читаєте новину «Українські футзалісти можуть дійти до чвертьфіналу Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі