пʼятниця, 25 жовтня 2019 06:31

Україна втратила один титул чемпіона світу з боксу

У жовтні українські боксери Сергій Дерев'янченко й Олександр Гвоздик програли чемпіонські поєдинки. Олександр Усик із перемоги розпочав виступ у надважкій вазі. В України є два чинні чемпіони світу — Василь Ломаченко й Артем Далакян. Ломаченко володіє трьома з чотирьох титулів за основними версіями, Далакян — одним.

5 жовтня 33-річний Сергій Дерев'янченко в Нью-Йорку, США, не скористався другою спробою стати чемпіоном світу.

Торік він програв бій за вакантний титул Міжнародної боксерської федерації (IBF) американцю Даніелеві Джейкобсу розділеним рішенням суддів. Цього разу українець також у близькому бою за цей же вакантний титул поступився Геннадієві Головкіну з Казахстану. Судді віддали перемогу одноголосним рішенням — 115:112 двічі і 114:113 — колишньому найкращому боксерові світу незалежно від вагової категорії. Більшість фахівців не погодилася з таким вердиктом — Дерев'янченко насправді виглядав переконливіше і щонайменше на нічию напрацював. Обидва суперники та їхні команди заявили про готовність до матчу-реваншу. Він був би логічний з огляду на характер поєдинку. Але малоймовірно, що відбудеться невідкладно. Пріоритетом для Головкіна є найбільш фінансово вигідний третій бій із мексиканцем Саулем Альваресом. Дерев'янченко ж залишається в еліті середньої ваги і за бій-два знову може отримати чемпіонський шанс.

12 жовтня Олександр Усик, 32 роки, успішно дебютував у над­важкій вазі.

Колишній абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі на турнірі в Чикаго, США, переміг за повної переваги американця Чазза Візерспуна. Той здався у перерві між сьомим і восьмим раундами. Українець — обов'язковий претендент на титул Всесвітньої боксерської організації. 7 грудня можуть визначити його наступного суперника. Цього дня в матчі-реванші за три титули зустрінуться американець Енді Руїз та британець Ентоні Джошуа.

18 жовтня у Філадельфії, США, 32-річний Олександр Гвоздик втратив титул чемпіона за версією Все­світньої боксерської ради.

Харків'янин програв технічним нокаутом у 10-му раунді в об'єднавчому поєдинку володареві титулу IBF, росіянину Артурові Бетербієву. Доки українець був свіжий, мав невелику перевагу. В другій половині бою почав підсідати фізично, менше рухатися і цим скористався суперник. У дев'ятому раунді він надламав волю Гвоздика, а в 10‑му після трьох нокдаунів суддя зупинив бій. Невідомо, яким вийде з цієї поразки Олександр. Йому слід провести декілька відновлюваних боїв, щоб повернути впевненість у своїх силах.

Зараз ви читаєте новину «Україна втратила один титул чемпіона світу з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі