понеділок, 06 серпня 2007 17:12

Уболівальники проводжали "Динамо" свистом

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Наставник ”Динамо” Анатолій Дем’яненко (на фото ліворуч) удруге за останні півтора року програв у Києві ”Дніпру” Олега Протасова. У квітні 2006-го ”Динамо” поступилося дніпропетровцям — 0:2
Наставник ”Динамо” Анатолій Дем’яненко (на фото ліворуч) удруге за останні півтора року програв у Києві ”Дніпру” Олега Протасова. У квітні 2006-го ”Динамо” поступилося дніпропетровцям — 0:2

Київське "Динамо" після чотирьох турів чемпіонату України посідає 14-те місце. Це найгірший старт клубу в історії чемпіонатів України. Підопічні Анатолія Дем"яненка, вигравши Суперкубок країни, потім три матчі чемпіонату зіграли внічию, а минулої неділі вдома програли дніпропетровському "Дніпру".

Після поєдинку вболівальники "Динамо" проводжали динамівців свистом. Подякувати фанатам за підтримку вирушив лише голкіпер команди Олександр Шовковський.

— Невже й зараз у Дем"яненка не вистачить мужності подати у відставку? — запитували одне одного київські фанати.

Сам тренер пояснив поразку провалами у захисті.

— На папірці їм усе пишеш, повторюєш, хто за кого відповідає за розіграшу стандартів, а історія постійно повторюється, — бідкався Дем"яненко.

Президент киян Ігор Суркіс після поєдинку до журналістів не вийшов. Залишився у динамівському офісі.

— Розказує Дем"яненкові, що йому робити завтра, — жартували фанати.

— Учорашній матч був не схожий на поєдинок чемпіонату України, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — Матч вийшов швидкісним та видовищним. Найбільше засмутило те, що у такій манері "Динамо" не може гідно грати не лише в Європі, а уже й в Україні.

Запитую про головні причини недільної поразки.

— Провал в обороні. Те, що "Динамо" пропускає зі стандартів, — до цього вже всі звикли. Але й позиційну оборону команда тримати не вміє. Повернення Ващука до стартового складу було помилкою. Влада треба тримати в "дублі". Він і оборону не може організувати, і впливу на партнера Родріго не має. Той грає як заманеться. То який же з Ващука ліберо? Уже не кажучи про те, що з ним у Європі давно не грають.

Дем"яненка "мірятимуть" за результатами третьої кваліфікації Ліги чемпіонів

Проблема Дем"яненка в тому, що не має сформованого ігрового кістяка, — продовжує Саленко. — Зараз не можна безпомилково назвати оптимальний варіант"Динамо". Метод визначення стартового складу відомий тільки тренерському штабу, й інколи він викликає здивування. Дем"яненко пробує. Проти "Дніпра" Гусєв часто грав зліва і в центрі, туди ж зміщувався і Ребров, але тактичний діапазон того ж Гусєва замалий. Його місце — праворуч. Немає у команди сучасного диспетчера. Ринкон міг стати сполучною ланкою, та він на полі клеїть дурня. Для чого випускати Гавранчича на поле за рахунку 1:3, я так і не зрозумів. Теоретично це можна було робити за рахунку 1:2, аби не допускати більших провалів.

Торік "Динамо" різко стартувало, а потім загальмувало. Можливо, цього сезону пік форми заплановано на вересень-жовтень, до матчів Ліги чемпіонів?

— За часів Лобановського це було зручним поясненням літніх невдач. Нині ж я не переконаний у тому, що тренерський штаб чемпіона знає, що робить. Зрозуміло одне: фізично зараз у "Динамо" не все гаразд.

Слід очікувати зміни тренера?

— Не думаю. Дем"яненка "мірятимуть" за результатами третьої кваліфікації Ліги чемпіонів. Пройдуть "Генк" чи "Сараєво" — у нас уміють забувати про минулі невдачі. Ні — шукатимуть ще одного фахівця з динамівських резервів. У прихід іноземного тренера я не вірю. Якщо людина хоче чи може це зробити, як Ахметов, вона робить.

"Дніпро" здатний стати третім грандом українського чемпіонату?

— Потенціал є. Тренерський, бо Протасов — українець з європейським досвідом, який не "замилює" невдачі, а пояснює їх причини. У нього зараз збалансований, мотивований склад. Людей Кучеревського, для яких "Дніпро" став нецікавим, уже позбулися. Так треба зробити й динамівцям. Але в стабільності "Дніпра" я сумніваюся. Команда й раніше била на виїзді "Шахтар" та "Динамо". А далі — "відпочивала".

Турнірна таблиця

  І В Н П М О
  1. Дніпро 4 4 0 0             11–3 12
  2. Шахтар 4 3 1 0             8–1 10
  3. Металург Д 4 2 1 1             7–5 7
  4. Металіст 4 2 1 1             6–4 7
  5. Таврія 4 2 1 1             6–5 7
  6. ФК Харків 4 2 1 1             3–2 7
  7. Зоря 4 2 1 1             7–7 7
  8. Металург З 4 2 1 1             2–3 7
  9. Чорноморець 4 1 2 1             1–1 5
10. Арсенал 4 1 1 2             7–8 4
11. Закарпаття 4 1 1 2             1–2 4
12. Ворскла 4 0 4 0             2–2 4
13. Карпати 4 1 0 3             4–4 3
14. Динамо 4 0 3 1             4–6 3
15. Кривбас 4 0 0 4             3–10 0
16. Нафтовик 4 0 0 4             0–9 0
Зараз ви читаєте новину «Уболівальники проводжали "Динамо" свистом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі