понеділок, 23 липня 2007 16:05

У бігу на підборах змагалися за 50 тисяч рублів

Автор: фото: reuters/Alexander Demianchuk
  Учасниці ”Гламурного пробігу” долають дистанцію у 100 метрів. Близько сотні жінок у взутті на високих підборах узяли участь у забігу в Санкт-Петербурзі
Учасниці ”Гламурного пробігу” долають дистанцію у 100 метрів. Близько сотні жінок у взутті на високих підборах узяли участь у забігу в Санкт-Петербурзі

У суботу в Санкт-Петербурзі пройшов "Гламурний пробіг" — змагання з бігу на каблуках-шпильках. Дівчата на підборах бігали на дистанції сто метрів. Поборотися за головний приз — 50 тис. рублів (10 тис. грн) прийшли близько сотні учасниць.

Перед забігом жінки в палатці скотчем примотували туфлі до ніг і робили розтяжку.

— Дивись, які в неї накачані ноги, напевно, спортсменка! — говорила одна модниця іншій. — А я й не знаю, як бігтиму. Ледь стою на цих шпильках.

Довжину каблуків кожної учасниці ретельно перевіряли. Вони мали бути не коротшими за 9 см. Якщо не дотягували, дівчину просили змінити взуття. Дехто одягав туфлі не тільки з великими підборами, а й на платформі.

— Я спеціально обрала взуття на гумовій підошві, щоб було краще зчеплення з асфальтом, — пояснює Наталя у яскраво-рожевих туфлях.

До фінішу першою прийшла учасниця Марія. Вона подолала сто метрів за 11,81 секунди — непоганий результат і для професійної спортсменки в зручнішому взутті.

Другою стала Аня, яка отримала ще й приз глядацьких симпатій. За неї уболівали багато глядачів, бо вона бігла з великим плюшевим ведмедем за спиною. Сказала, що він їй допоможе перемогти.

Санкт-Петербург став четвертим російським містом, де пройшли такі змагання. До цього мистецтво бігати на підборах засвоювали дівчата в Самарі, Єкатеринбурзі та Новосибірську. Наступної суботи у Москві пройде фінал змагань. Його переможниця отримає 100 тис. рублів (20 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «У бігу на підборах змагалися за 50 тисяч рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі