вівторок, 17 січня 2017 06:30

Світоліна здатна дійти до чвертьфіналу

Учора вранці в австралійському Мельбурні стартував відкритий чемпіонат цієї країни з тенісу. Одне з чотирьох головних змагань року. 22-річна Еліна Світоліна приїхала на змагання 13-ю ракеткою світу. Тенісний експерт Павло Чигрин, 33 роки, оцінив перспективи українки на турнірі.

— Наприкінці минулого сезону Еліна грала у фінальному матчі підсумкого турніру для тенісисток другої десятки рейтингу. З огляду на це, можна говорити про цілком реальні шанси на чвертьфінал чемпіонату Австралії. Але турнірна сітка змушує дивитися на перспективи з досить стриманим оптимізмом. Галина Воскобоєва, суперниця в першому колі — прохідна. Її найкращі роки позаду. Повертається після серйозної травми. І, скоріше за все, буде думати, як вона почувається на корті. А не як грає проти Еліни. (Світоліна перемогла — 6:0, 6:2. Матч другого кола проведе в середу проти американки Джулії Бозерап. — ГПУ).

Далі йдуть тенісистки, які за своїм стилем не підходять Світоліній. Їм властиві силовий підхід, ставка на фізику. Це, насамперед, дві росіянки. Анастасія Павлюченкова, з якою Еліні завжди було непросто грати, та Світлана Кузне­цова. Остання на харді грає впевнено і стабільніша, ніж Павлюченкова. Еліна поки що намагається грати в жорсткий, силовий теніс, в той же час її потенційні суперниці роблять це все життя. І тому вихід 1/8 фіналу за такої сітки може бути для Світоліної хорошим досягненням.

Напередодні сезону-2017 Світоліна змінила тренера. Були побоювання, що зміниться вектор підготовки. Але все не так. Нові наставники ще більше зробили акцент на гру в глибині корту, на атаку. Вони працюють не над збереженням теперішніх позицій, а над тим, щоб досягнути більшого. До Еліни суперниці ставляться уважно. Не просто як до дівчини, яка входить до топ-20 світового рейтингу. Сестри Бондаренко там теж були. Але їх ніхто не боявся. Бо вони не пропонували нічого нового й були передбачувані. А від Еліни реально не знають, чого чекати.

Найбільше досягнення Світоліної на чемпіонаті Австралії — вихід до третього кола. Там вона грала 2014–2015-го. Позаторік дійшла до 1/4 фіналу чемпіонату Франції.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна здатна дійти до чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі