середа, 08 листопада 2006 18:26

Суркіс забрав у Шовковського пов"язку

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Олександр Шовковський дебютував у ”Динамо” 12 років тому
Олександр Шовковський дебютував у ”Динамо” 12 років тому

У київському "Динамо" тиждень тому було призначено нового капітана. Ним став 32-річний півзахисник Сергій Ребров. Він замінив на цій посаді голкіпера Олександра Шовковського, 31 рік.

Шовковський став капітаном "Динамо" в липні шляхом голосування, яке традиційно проводиться в київському клубі напередодні нового сезону. Капітанська пов"язка перекочувала до голкіпера від Валентина Белькевича. Ігровий рівень білоруса вже не дозволяв йому виходити у стартовому складі.

Шовковський у нинішньому сезоні пропустив тільки один матч міжнародного рівня. Через дискваліфікацію він не міг допомогти команді у домашньому поєдинку проти французького "Ліона". Проте спостерігав за ним не на трибуні стадіону, а у спортивно-розважальному комплексі "Арена".

— Для мене це було шоком, — зізнається президент "Динамо" Ігор Суркіс, 47 років. — Якщо Шовковський не розуміє, що у такий момент має бути з командою, значить, до капітанської пов"язки він ще не доріс. Ніяких штрафних санкцій до Шовковського не застосовував.

Сам воротар з рішенням Суркіса не згоден.

— Можливо, я був неправий, що не пішов на матч з "Ліоном". Але відбирати у мене пов"язку мав не президент клубу вольовим рішенням, а команда на загальних зборах.

Колишній капітан "Динамо" Олександр Головко, 34 роки, вважає, що Суркіс вчинив правильно.

— Результати президентського кроку — наочні, — каже Головко "ГПУ". — Пристойна гра у Ліоні і перемога над "Шахтарем". А вчинок Шовковського я не коментуватиму. Скажу тільки, що капітан має відповідати не тільки за себе, а й за команду.

Шовковський втомився і від футболу, і від "Динамо"

На відміну від Головка, екс-форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 37 років, поведінку Шовковського прокоментував.

— Узагалі-то це його справа — куди ходити і з ким ходити. Я, наприклад, не люблю дивитися футбол на стадіоні, краще по телевізору. Можливо, Шовковський втомився вже і від футболу, і від "Динамо". Знаю по собі, що відчуваєш, якщо не продають до іншого клубу.

Леоненко вважає, що Ребров на сьогодні — найкращий капітан "Динамо".

— Кому ж іще керувати цією легіонерською зграєю?— запитує. — Хоча до капітана Лужного далеко всім. Той міг на будь-кого гаркнути.

Сам Ребров тему ротації уникає.

— Президент так вирішив — у нього й питайте. Але мої стосунки із Шовковським залишилися такими ж дружніми.

У донецькому "Шахтарі" капітана не обирає команда, а призначає головний тренер.

На початку 2002-го гірників очолив італієць Скала, який зняв пов"язку із Сергія Попова і передав її Анатолієві Тимощуку. 27-річний Тимощук був капітаном "Шахтаря" за часів Скали, Яремченка та Шустера. Довіряє йому і Мірча Луческу. Але на домашній матч проти "Валенсії" румун був змушений  капітана поміняти: Тимощук відбував дискваліфікацію. "Шахтар" на поле вивів Матузалем. Тимощук розкритикував рішення Луческу, заявивши, що Матузалем думає тільки про гроші і на честь клубу йому наплювати. Потім Анатолій від своїх слів відмовився.

— Нічого такого не говорив, усе за мене придумали журналісти, — каже Тимощук "ГПУ". — Матузалем — віце-капітан нашої команди. І коли підміняє мене в ролі капітана, виконує свої функції добре.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс забрав у Шовковського пов"язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі