четвер, 25 лютого 2010 20:29

Шевченко змагатиметься в суботу

Автор: фото: REUTERS/Shaun Best
  Форвард канадців Рік Неш (№61) закидає третю шайбу у ворота збірної Росії
Форвард канадців Рік Неш (№61) закидає третю шайбу у ворота збірної Росії

Головним стартом тижня для українських олімпійців була жіноча біатлонна естафета, яка відбулася у вівторок. Наші спортсменки не змогли здобути медаль, хоча були близькими до неї.

Почалася для нас естафета оптимістично. Тернополянка 22-річна Олена Підгрушна, використавши на двох вогневих рубежах лише один додатковий патрон, завершила свій відрізок дистанції четвертою.

Проблеми для України почалися з другого етапу, який вела лідер команди Валентина Семеренко, 24 роки. Стрільба лежачи вдалася їй непогано — закрила мішені з одним додатковим патроном. Однак під час "стійки" використала три і відійшла на восьму позицію. Оксана Хвостенко, 32 роки, зуміла вивести команду на третю позицію, але на останньому етапі Вікторія Семеренко, 24 роки, поступилася француженці Байі у влучності та швидкості. Підсумок — шосте місце.

Перемогли ж росіянки. Ольга Зайцева не розгубила 45-секундної переваги перед останнім етапом і принесла своїй країні "золото". Француженка Байі здобула "срібло". Німкені — треті. В естафеті за них не бігла дворазова олімпійська чемпіонка Маґдалена Нойнер — послалася на втому.

В України залишилася одна реальна нагода здобути медаль. 27 лютого о 21.45 за київським часом почнеться масовий старт у лижних перегонах серед жінок. Одна з фавориток — броварчанка Валентина Шевченко. Головні суперниці — норвежки Бйорґен і Стейра, полячка Ковальчик, Гоґ і Каллу зі Швеції. 26 лютого відбудеться біатлонна естафета серед чоловіків, але там у нас майже немає шансів на медаль.

На Олімпіаді Канада не вигравала в Росії 50 років


У чоловічому хокейному турнірі відбувся найочікуваніший поєдинок. Головним фаворитам турніру, збірним Канади та Росії, передрікали зустріч у вирішальному поєдинку. Проте невдалий виступ канадців на попередньому етапі вивів їх на підопічних В"ячеслава Бикова вже в чвертфіналі.

Росія обігрувала Канаду у фіналі двох останніх чемпіонатів світу, причому 2008-го зробила це на канадській землі. У ніч проти четверга повторити успіх не вдалося, господарі просто зім"яли суперника — 7:3. Комбінації канадців були настільки швидкими, що забивали вони в порожні ворота. Невдало діяв голкіпер Росії Євген Набоков, мовчала грізна атака, на чолі з Овечкіним, Малкіним і Ковальчуком. На Олімпіаді Канада не вигравала в Росії 50 років.

У півфіналах зіграють США — Фінляндія, Канада — Словаччина. Перший матч розпочнеться 26 лютого о 22.00 за Києвом, а другий — у ніч на суботу о 04.30.


Уродженка Рівного Алла Цупер, яка виступає за Білорусь, не змогла здобути медаль у фрістайлі. Вона виграла кваліфікацію, але у фінальних змаганнях фінішувала восьмою.



Результати Олімпіади. 24 лютого


Лижний спорт

Чоловіки. Естафета 4х10 км

1. Швеція

2. Норвегія

3. Чехія

Ковзанярський спорт

Жінки. 5 тис. м

1. Саблікова (Чехія)

2. Бекерт (Німеччина)

3. Х"юз (Канада)

Бобслей

Жінки. Двійки.

1. Хамфріс/Мойс (Канада)

2. Апперто/Браун (Канада)

3. Пак/Майерс (США)

Шорт-трек

Жінки. Естафета 3 тис. м

1. Китай

2. Канада

3. США

Фрістайл

Жінки. Акробатика.

1. Лассіла (Австралія)

2. Лі Ніна (Китай)

3. Гуо Сіньсінь (Китай)

Зараз ви читаєте новину «Шевченко змагатиметься в суботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі