середа, 10 лютого 2010 18:42

Сергій Дзинзирук дебютує у США

Минулого тижня чемпіон світу за версією WBO у вазі до 69,9 кг Сергій Дзинзирук покинув німецький клуб "Юніверсум бокс промоушенс".

Ціною питання стали $75 тис. відступних. Гроші заплатили американські компанії "Баннер промоушенс" і "Гері шоу продакшенс" — із ними Сергій одразу ж уклав новий контракт, розрахований на шість поєдинків. Також боксер на офіційному сайті "Юніверсуму" мусив спростувати свої попередні критичні висловлювання про цей гамбурзький клуб. Який насправді, що б там не ішлося в заяві Дзинзирука, тріщить по швах.

Термін продовженого на два роки німцями контракту з Дзинзируком спливав у травні. Відтак Сергій міг би стати вільним агентом. Але в такому разі він ризикував втратити значно більше — титул чемпіона світу. Адже кінцевий термін його захисту — березень 2010 року, а через судову тяганину з "Юніверсумом" зробити це було вкрай проблематично.

Малоймовірно, що в першому ж поєдинку в США броварчанин зустрінеться з тимчасовим чемпіоном світу за версією WBO Альфредо Ангуло, хоча цього хоче керівництво Всесвітньої боксерської організації. Такий бій не на часі. Для його організації немає фінансових передумов — українець, на відміну від мексиканця, не розкручений і не популярний у США. Для того, щоб бій визрів, Сергієві необхідно провести хоча б два-три поєдинки у Штатах із трансляцією їх на популярних телеканалах. Це може забезпечити Гері Шоу, який має тісні зв"язки з "Шоутаймом". Ангуло на контракті в Шоу. Американський промоутер найбільш зацікавлений у тому, щоб не зводити тепер Ангуло і Дзинзирука. Вірогідно, для цього, йому  доведеться заплатити ще одне відступне — керівництву WBO.

Тож головні завдання американських промоутерів: допомогти Дзинзируку "стряхнути іржу", викликану більш ніж річним простоєм у кар"єрі,  також орієнтовно за рік-півтора "засвітити" українця перед американською публікою, а в подальшому вивести його на супербої. Зокрема, проти головних зірок дивізіону — Пола Вільямса і Серхіо Мартінеса. А поки що Сергій має вправно бити посередніх суперників рівня Даніеля Сантоса і Карлоса Насіменто. І чекати свого шансу.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Дзинзирук дебютує у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі