середа, 26 червня 2013 07:00

Саладуха здатна знову стати чемпіонкою світу

22-23 червня британський Гейтсхед приймав командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Україна посіла на ньому шосте місце з 12 команд і залишилася в елітній лізі на наступний сезон. Перемогли росіяни.

Наші спортсмени здебільшого вилетіли пізніше на добу — не встигли оформити британські візи. Вчасно прибули четверо — Ольга Саладуха, Марія Рємєнь, Олеся Повх та Вікторія Погорєльська, вони вирішили візове питання раніше. Атлетки не встигли відпочити, як потрібно було виходити на старт. Погода додала проблем. Сильний вітер змінних напрямків ускладнив завдання учасникам чемпіонату. А в неділю злива змусила організаторів з міркувань безпеки перенести до приміщення змагання зі стрибків із жердиною серед чоловіків та зі стрибків у висоту серед жінок.

Ольга Саладуха не мала конкурентів у секторі для потрійного стрибка.

Щоправда, у найкращій зі спроб спортсменка приземлилася на позначці 14,49 м, проте змагатися їй довелося ще й із поривчастим вітром. У Москві на першості світу Ольга має всі шанси вдруге поспіль здобути "золото" і перемогти колумбійку Катеріне Ібаргуєн з Колумбії — цього року донеччанка ще не обходила південноамеринку.

Олеся Повх долала 100 м, коли їй в обличчя вітер віяв зі швидкістю 4,3 м/с.

Але впевненість і добра підготовка атлетки до сезону зіграли ключову роль. 11,51 с — перемога і чергові 12 очок нашій команді. Марія Рємєнь на 200-метрівці останньої миті замінила Вікторію П'ятаченко. На дистанції українці не було рівних — 22,80 с. Одна з головних суперниць у Європі, француженка Мір'ям Сумаре, залишилася на 0,25 с позаду. Бездоганно наші спортсменки відпрацювали й в естафеті 4х100 м — перше місце. Із ними до перемоги команду вели П'ятаченко та Наталія Погребняк.

Звісно, в Москві суперників буде значно більше. Для спринтерів чудовий результат — навіть потрапити до фіналу. А естафетна команда знову матиме шанси боротися за призові місця.

Богдан Бондаренко, найкращий легкоатлет травня в Європі, показав 2,28 м у стрибках у висоту. Виграв змагання.

У світовій першості має добрі шанси щонайменше на фінал. А якщо підготовка мине без травм, харків'янин може бути у п'ятірці.

Прогресує Анна Плотіцина — 100 м із перешкодами. У Гейтсхеді вона вперше за кар'єру вибігла із 13 с — 12,91 с — і посіла третю сходинку. Щоправда, зафіксувати цей час особистим рекордом завадив вітер у спину, швидкість якого перевищувала допустиму норму. Сергій Смелик на 200-метрівці був третій з особистим рекордом — 20,62 с.

Зараз ви читаєте новину «Саладуха здатна знову стати чемпіонкою світу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі