пʼятниця, 13 травня 2011 03:15

"Шахтар" зробив ставку на швидкий гол

Донецький "Шахтар" обіграв дніпропетровський "Дніпро" в домашньому півфінальному матчі Кубка України — 2:1. Гірники виграли перший тайм завдяки голам Вілліана та Алекса Тейшейри. Після перерви у свої ворота м'яч забив опорник "Шахтаря" Томаш Гюбшман.

— "Шахтар" почав грати на повну силу, без розкачки з перших хвилин, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Олександр Іщенко, 56 років. — Вочевидь тренер донеччан Луческу зробив ставку на швидкий гол. Чемпіон показав прекрасний колективний маневр: внаслідок цього м'яч рухався дуже швидко, й оборонці "Дніпра" не встигали ні за ним, ні за опонентами. Бразильські атакувальні півзахисники господарів не перетримували м'яч. Це вже за рахунку 2:0 той же Вілліан став зловживати індивідуальними діями — зрозуміло, перший гол дає йому на це право. А взагалі таке поєднання бразильців  на полі вважаю оптимальним. Алекс Тейшейра посадив

у запас Дуґласа Косту заслужено — Тейшейра більш командний гравець.

На позиції лівого захисника в "Шахтаря" грав В'ячеслав Шевчук, дублер Резвана Раца. Як вам його дії?

— Нормально. У Шевчука такий досвід, що вийти на поле в матчі подібного рівня і відіграти чітко — не проблема.

Основний центральний захисник "Шахтаря" Дмитро Чигринський у цьому сезоні вже не зіграє. Хто його замінить — Микола Іщенко, Олександр Кучер, Олександр Чижов?

— Іщенко. Із "Дніпром" він пару раз помилився в передачах, але назагал зіграв чіпко та жорстко. Я працював з Іщенком у "Карпатах" і молодіжній збірній і знаю, що для нього футбол на першому, другому та третьому місці. Швидкий захисник, надійний. Може не тільки зіграти в центрі, а і на фланзі оборони.

Які варіанти гри мав наставник "Дніпра" Хуанде Рамос, щоб обеззброїти суперника?

— Ніяких. Уся проблема команди — в опорній зоні. Там грають люди, які не виконують тактичні завдання, не стримують суперника. Звідси й проблеми безпосередньо в захисті — кволому та повільному. Рамос перестрахувався максимально: зіграв з одним форвардом, на позиції правого захисника випустив Мандзюка, а не більш атакувального Інкума, але це не допомогло. "Дніпро" поклався тільки на дальні удари Кравченка та розіграш стандартних ситуацій. У цьому компоненті Рамос дійсно ретельно працює — м'яч посилається або на ближню штангу, або на 11-метрову позначку. Так, щоб воротар суперника не міг вийти з воріт. Але цього замало: старався Коноплянка, проте провів поганий матч — надто хотів показати товар лицем у такому поєдинку. Не вийшло.

Володар Кубка визначиться в Сумах

Фінальний матч Кубка України відбудеться в середу, 25 травня, у Сумах. "Шахтар" зіграє з київським "Динамо". Матч розпочнеться о 20.15, пряма телетрансляція на ICTV.
"Динамівці" в півфіналі здолали земляків з "Арсеналу" — 2:0. У кінці першого тайму на стадіоні "Динамо" зникла електрика. Прожектори працювали від резервного генератора, а телетрансляцію матчу припинили.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зробив ставку на швидкий гол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі