вівторок, 08 вересня 2009 18:18

Назаренко і Воронін вийдуть на заміну

Автор: фото: REUTERS/Konstantin Chernichkin
  Артем Мілевський (крайній ліворуч) сьогодні зіграє у рідному місті. На матч прийдуть батьки форварда збірної України
Артем Мілевський (крайній ліворуч) сьогодні зіграє у рідному місті. На матч прийдуть батьки форварда збірної України

9 вересня футбольна збірна України проведе чергову гру відбірного турніру Кубка світу-2010. У Мінську підопічні Олексія Михайличенка протистоятимуть національній команді Білорусі. Початок поєдинку о 20.00. Пряма трансляція — на телеканалі "Україна". Головний арбітр зустрічі Віктор Кошшої, 34 роки, з Угорщини.

У групі лідирує Англія. Для того, щоб забезпечити собі перше місце і здобути пряму путівку до фінальної частини, підопічні Фабіо Капелло мають сьогодні обіграти вдома Хорватію (22.00, ТБ: ТРК "Футбол"). Завдання англійців полегшують дискваліфікація правого захисника балканців Чорлуки та травма розігруючого Луки Модрича.

Хорвати — конкуренти України в боротьбі за друге місце, яке дасть право вийти до плей-офф.

Минулої суботи Хорватія обіграла Білорусь удома — 1:0.

— Рахунок не за грою, — каже "ГПУ" журналіст провідного білоруського видання "Пресбол" Сергій Щурко, 40 років. — Наша команда мала не менше моментів, аніж суперник, і щонайменше на нічию заслуговувала. Бернд Штанге (головний тренер білоруської збірної. — "ГПУ") нарешті тактично перебудував гру команди, перейшовши на гру з двома опорниками — до Кульчія додався Омелянчук, і ми діяли 1-4-2-3-1. Це додало міцності всередині поля і розв"язало руки гравцям атакувального плану — насамперед В"ячеславу Глєбу з китайського "Шанхая".

У Загребі не грали дискваліфікований форвард італійського "Барі" Віталій Кутузов та Олександр Глєб із німецького "Штутгарта", капітан білорусів. Після матчу вболівальники не надто шкодували через відсутність переможця Ліги чемпіонів 2008/09.

"Сашу Глєба не треба гнати зі збірної, — пише один із них на форумі "Пресболу". — Але інколи його можна і на заміну випустити, і до заявки не включити. Це тільки на користь. Річ у психології. Не лідер він, просто підігруючий гравець, це всі знають. А хомут вожака, який колись дуже личив Хацкевичу, не для нього. На матч з Україною я б Глєба не ставив — він надто флегматичний для такого принципового матчу. От коли скаже, що готовий на 100 відсотків, і захоче це довести, тоді й подивимося".

На матч з Україною я б Глєба не ставив

Наслідки травми Олександр подолав. Сергій Щурко переконаний, що капітан білорусів вийде на поле:

— На Глєбі побудована вся гра команди Штанге. Позиції німецького тренера не настільки міцні, щоб ігнорувати Глєба так, як свого часу Арагонес — Рауля. Матчі з Україною та Казахстаном покажуть доцільність продовження угоди зі Штанге. Думаю, буде й Кутузов. Тобто Білорусь вийде з двома форвардам і діятиме 1-4-4-4-2. Старший Глєб замінить молодшого, а Кутузов гратиме в парі з Корніленком. У воротах Юрій Жевнов. Говорив із ним сьогодні, він дуже серйозно налаштований.

23-річного Сергія Кривця, форварда "БАТЕ", називають висхідною зіркою білоруського футболу.

— Швидкісний форвард, може спокійно втекти від захисників. Торік таким чином переграв оборонців "Ювентуса" на чолі з К"єлліні. Але думаю, Кривець почне матч на лаві запасних. А праворуч у півзахисті може вийти Леонід Ковель (колишній гравець "Карпат". — "ГПУ").

Артем Мілевський — уродженець Мінська, але виступає за збірну України.

— Білоруси — народ незлобливий. Збудження на трибунах, звичайно, буде, коли Артема представлятимуть, але думаю, що до освистування не дійде, — припускає співрозмовник.

Квитки на матч коштують від 40 до 150 грн. Ажіотажу не відчувається — Білорусь уже не претендує на вихід із групи. Передбачають, що мінський 40-тисячний стадіон "Динамо" буде заповнений на 70–80%.

Збірна України в суботу перемогла Андорру — 5:0. До 17.00 неділі наші футболісти мали вільний час, а потім знову зібралися на базі. У понеділок — два тренування, а вчора об 11.00 команда вилетіла до Мінська.

Відбув дискваліфікацію півзахисник "Дніпра" Сергій Назаренко, герой матчу з Казахстаном. Який імовірний склад може випустити Михайличенко?

Причин змінювати основного воротаря Пятова немає. На дві позиції крайніх оборонців претендуватимуть Шевчук, Кобін та Мандзюк. Усі так чи так відчувають проблеми з практикою в клубах. Однак прогрес Кобіна, який може зіграти і зліва, і справа, наводить на думку, що на полі він з"явиться і займе позицію лівого оборонця. Праворуч — Мандзюк, який не без огріхів, але досить старанно відіграв у Загребі. Центр — Чигринський-Кучер. Опорник Тимощук. На флангах — Ярмоленко (ліворуч) та Гусєв (праворуч), які чудово проявляють себе в "Динамо" і необхідні для розтягування білоруської оборони в грі першим номером. Навряд чи Михайличенко ризикне випустити одночасно Шевченка, Мілевського та Вороніна. Скоріше, тренер в пару Тимощуку додасть іще одного опорника — Гая. А Мілевський діятиме під Шевченком. Воронін, Назаренко стануть найближчим резервом для посилення атаки.

Зараз ви читаєте новину «Назаренко і Воронін вийдуть на заміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі