пʼятниця, 17 березня 2017 06:15

Наступником Реброва повинен стати Кучук

Автор: ФОТО З САЙТА www.soccerlivehd.com
  Леонід Кучук взимку став головним тренером ”Сталі” з Кам’янського. Під його керівництвом команда здобула сім очок у трьох матчах
Леонід Кучук взимку став головним тренером ”Сталі” з Кам’янського. Під його керівництвом команда здобула сім очок у трьох матчах

"Чекаю, коли хтось напише про вчорашню заяву Сергія Реброва команді стосовно наслідків у випадку невиграшу у "Чорноморця", — дописує 14 березня в соціальній мережі телекоментатор Віктор Вацко, 38 років.

У неділю київське "Динамо" програло в Кропивницькому місцевій "Зірці". Це четверта поразка підопічних Сергія Реброва в нинішньому сезоні. Команда посідає друге місце і не має шансів поборотися за перше. "Шахтар" відірвався на 16 очок. Для настільки слабкого чемпіонату це неприпустимо: крім матчів проти лідера, кияни не мали права втрачати залікові пункти.

Не так важливо, чим Ребров міг погрожувати команді. Він або піде у відставку сам, якщо трапиться осічка в сьогоднішній грі із "Чорноморцем". Або з Сергієм Станіславовичем просто не продовжать контракт: угода закінчується влітку. Його тренерські перспективи — туманні, бо нинішній сезон перекреслив досягнення попередніх. Але це питання другорядне. У Реброва є розум, знання англійської та гроші. У житті він себе знайде. Вболівальників хвилює інше: кого президент "Динамо" Ігор Суркіс призначить головним тренером?

"Суркіс — людина проста. Дає гроші і хоче грати в іграшку, за яку і платить. Він до кінця життя ставитиме тренерів без амбіцій та імені в Європі, аби ті не заважали йому. Навіть не знаю, що має трапитися, аби "Динамо" стало тренерською командою, а не групою яскравих виконавців", — пише вболівальник на одному з динамівських сайтів.

Але зараз ніяких яскравих виконавців у "Динамо" немає. Був Ярмоленко, проте й він регресує в чемпіонаті України. Якісне кадрове поповнення неможливе. Це чотири роки тому Суркіс купував футболістів європейського рівня і сподівався "виїхати" за їхній рахунок, залишаючи посереднього наставника Олега Блохіна. Тепер таких фінансових можливостей немає. Тому потрібен тренер. Сильний тактик. Людина, яка зможе знайти підхід до проблемних футболістів типу Хачеріді. З умінням розкрити потенціал молодих гравців.

У наш чемпіонат нині не їдуть сильні фігури.

Приємний виняток — зимова поява 57-річного Леоніда Кучука. Білорус кілька років тому якісно попрацював у київському "Арсеналі". Потім претендував на чемпіонство в Росії, працюючи з московським "Локомотивом". Після творчої відпустки очолив "Сталь". Клуб із Кам'янського у трьох матчах 2017 року здобув сім очок. Грав невидовищно, зате грамотно й організовано — те, що в "Динамо" закладав ще Валерій Лобановський.

Ідеально для "Динамо" — якби уродженець Мінська прийшов узимку, але не до "Сталі". Тоді мав би час ознайомитися з командою, яку й досі тренує Ребров. Зате Кучук уже "вариться" в чемпіонаті України, уявляє його рівень, бачить ігри "Динамо" і має розуміти шляхи, які можуть допомогти команді вийти з кризи.

Очевидно, кращої кандидатури Суркісу на цей момент не знайти.

Зараз ви читаєте новину «Наступником Реброва повинен стати Кучук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі