вівторок, 12 березня 2019 00:40

"Ломаченко перевершує Мейвезера"

Автор: www.boxnews.com.ua
  Екс-чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської організації Сергій Дзінзірук: ”Усику не слід поспішати у надважкій вазі. Щонайменше, два роки обстрілятися, набрати вагу і вже тоді виходити на чемпіонів”
Екс-чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської організації Сергій Дзінзірук: ”Усику не слід поспішати у надважкій вазі. Щонайменше, два роки обстрілятися, набрати вагу і вже тоді виходити на чемпіонів”

Із колишнім чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської організації ­Сергієм Дзінзіруком, 43 роки, зустрілися у Львові. Обговорюємо події у боксі.

Найкращий боксер світу Василь Ломаченко 12 квітня в Лос-­Анджелесі, США, захищатиме свої два титули в бою з британцем Ентоні Кроллою. Чи є в цьому поєдинку хоч якась інтрига?

— Ломаченко — боксер високого рівня. Поки що я не бачу суперника, який може йому протистояти і завдати поразки. Тому не думаю, що в бою з Кроллою буде велика інтрига. Василь виходить і чітко робить так, як хоче.

Останнім часом усе частіше говорять про перспективного американця Теофімо Лопеса як потенційного суперника Василя Ломаченка. Називають також його співвітчизників Джервонту Девіса і Майкі Гарсія. Вони можуть скласти конкуренцію нашому боксеру?

— Вони — класні боксери, рвуться в бій. Василь уже на такій стадії, що з ним престижно боксувати. Плюс — на його імені інші спорт­смени хочуть зробити собі ім'я. Бої з Ломаченком дорогі. Тому всі хочуть із ним боксувати. Але він не має собі рівних. Для мене він другий Флойд Мейвезер (найкращий боксер світу 2005–2007, 2013–2015 незалежно від вагової категорії. — ГПУ), навіть перевершує його у плані майстерності.

Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик 18 травня в Чикаго дебютує у надважкій вазі. Скільки часу йому необхідно на адаптацію в новій категорії?

— У боксі завжди було — є всі вагові категорії і є надважка вага. Це завжди була окрема квартира. Думаю, Сашкові буде непросто. Він швидкий, досвідчений — це плюси. Колись Володимир Кличко казав: "Три-чотири раунди потягати на собі 120 кілограмів, і ноги в будь-кого зупиняються". І це одна з тактик Володимира була — перші раунди потримати, понавалюватися. Тому Олександрові треба бути дуже уважним. Він поки що не супертяж. Треба буде попрацювати, покачатися. Усику не слід поспішати. Щонайменше, два роки обстрілятися, набрати вагу і вже тоді виходити на чемпіонів.

Василь Ломаченко очолює рейтинг найкращих боксерів світу за більшістю найпрестижніших версій. Олександр Усик — єдиний на сьогодні абсолютний чемпіон світу. Хто з них боксер номер один в Україні?

— Ломаченко. Для Усика просто так зірки зійшлися, що він за декілька боїв став абсолютним чемпіоном. Пригадайте, Володимир і Віталій Клички витратили 12 років, щоб об'єднати пояси. Так, Усик — найсильніший, найкращий у своїй ваговій категорії. Але у Василя не було такої можливості для об'єднання титулів. Якби мав, він теж став би абсолютним чемпіоном. І вже не в одній вазі.

Враження, що Володимир Кличко чекає відповідного моменту для повернення у бокс. Наскільки успішним може бути цей крок для української легенди?

— Головне — вчасно піти. Зачинити двері і забути. Суджу по собі. Тільки відбоксував з аргентинцем Серхіо Мартінесом (у березні 2011 року програв технічним нокаутом у восьмому раунді. — ГПУ), мрія збулася — головний бій на НВО, головний бій вечора, з таким чемпіоном, як Мартінес. Я прийшов у роздягальню, сів і кажу тренеру: "Усе, що можна було в боксерському житті — я пройшов". Зрозумів для себе, що досить, пора йти. Думаю, Володимир Кличко теж це пройшов. Не бачу сенсу повертатися. Не розумію, навіщо Володі це потрібно. І не знаю, чи зможе він виграти. Він для нас великий, великий для всіх боксерів, він зробив український бокс. І тепер, не дай Бог, програє. А якщо нокаутом? Навіщо?

1 грудня 2018 року харків'янин Олександр Гвоздик нокаутував канадця Адоніса Стівенсона і вперше став чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської ради у напівважкій вазі. У його категорії інші чемпіони — росіяни Сергій Ковальов, Артур Бетербієв і Дмитро Бівол. Хто з них найскладніший для українця в разі об'єднавчих боїв?

— Із Ковальовим в Америці ми спілкувалися, приятелювали, тренувалися в одній залі. Дуже непростий боксер. Ніби безхитрісний, але жорсткий, твердий. Важко буде Сашкові з ним. Бетербієв теж не подарунок. Бівол — те саме. Усі важкі. Із цих трьох кожен по-своєму складний.

Зараз ви читаєте новину «"Ломаченко перевершує Мейвезера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі