пʼятниця, 04 травня 2018 05:40

"Ліверпуль" та "Реал" зіграють у фіналі Ліги чемпіонів

Автор: REUTERS
  Воротар ”Ліверпуля” Лоріс ­Каріус випереджає нападаючого ”Роми” Едіна Джеко і забирає м’яч у матчі 2 травня
Воротар ”Ліверпуля” Лоріс ­Каріус випереджає нападаючого ”Роми” Едіна Джеко і забирає м’яч у матчі 2 травня

У фінальному матчі Ліги чемпіонів зустрінуться англійський "Ліверпуль" та іспанський "Реал". Поєдинок відбудеться 26 травня в Києві на Олімпійському стадіоні.

1981 року ці команди вже зустрічалися у вирішальному матчі за визначення найсильнішої ­команди Європи. У Парижі на стадіоні "Парк принців" тоді переміг "Ліверпуль". М'яч було забито на 81-й хвилині.

"Реал" утретє поспіль зіграє у фіналі Ліги чемпіонів. Їхній тренер 45-річний Зінедін Зідан ще не програв жодного протистояння на виліт у цьому турнірі. Попередні два його команда виграла. У нинішньому – обійшла трьох європейських грандів, французький "Парі Сен-Жермен", італійський "Ювентус" та німецьку "Баварію".

Зідану вдається вирішити проблему перенасиченості гравців перемогами та обмеженості складу, бо влітку команду залишили нападаючий Мората і півзахисник Хамес Родріґес. Але з кожним раундом мадридський клуб відчував усе більші проблеми. "Реал" ледь не розгубив перевагу над "Ювентусом" у чвертьфіналі після виїзних – 3:0. У півфіналі "Баварія" виглядала сильнішою за чинного володаря трофею. Перший матч у Мюнхені "Реал" виграв – 2:1. Продемонстрував стовідсоткову реалізацію і залишив враження команди з більшим потенціалом, ніж суперник, який просто не захотів розкрити. Але в мадридському поєдинку "Баварія" довела, що рівна "Реалу". Мюнхенці виграли центр поля, краще контролювали м'яч і комбінували, змінювали напрямок руху атаки, частіше били по воротах. Проблема в тому, що голкіпер "Баварії" Свен Ульрайх припустився результативної помилки, а його колега з "Реала" Кейлор Навас у критичний момент врятував команду. Це і вирішило підсумок дуелі в поєдинку, де атака переважала оборону.

"Ліверпуль" визначив хід повторної гри проти італійської "Роми" після домашнього поєдинку.

Англійці виграли – 5:2. Відкрили рахунок у Римі, потім знову вийшли вперед і закінчили перший тайм – 2:1. У другому гості дозволили собі розслабитися, в обороні діяли близько до своїх воріт і дали супернику можливості для наступу. "Рома" виграла – 4:2, їй не вистачило одного м'яча, але інтриги в парі не було. Провал італійської команди в середині виїзної гри позбавив протистояння значної частини інтриги – її можна було чекати від настільки цікавих ­команд.

Футбол. Ліга чемпіонів 2017/18. 1/2 фіналу. Повторні матчі

"Реал", Мадрид, Іспанія — "Баварія", Мюнхен, Німеччина — 2:2 (перший матч — 1:2); "Рома", Рим, Італія — "Ліверпуль", Англія — 4:2 (2:5).

Фінал — 26 травня, субота.

Київ, Національний спортивний комплекс "Олімпійський".

"Ліверпуль" — "Реал"

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" та "Реал" зіграють у фіналі Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі