вівторок, 13 вересня 2011 05:00

Кличко нокаутував Адамека

У ніч проти неділі 40-річний Віталій Кличко (43 перемоги, 40 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) провів черговий успішний захист свого титулу чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі. На заповненому 42-тисячному стадіоні у польському місті Вроцлав, він переміг технічним нокаутом у 10 раунді Томаша Адамека, 34 роки (44 перемоги, 28 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх).

З перших секунд бою Віталій, який мав перевагу в габаритах і фізичній формі, зайняв центр рингу. Українець тримав суперника на дистанції джебом і час від часу пускав у хід правицю. Один із його правих кросів у голову в першому раунді похитнув Адамека.

У другому поляк дещо активізувався. Різко скорочуючи дистанцію, він провів кілька швидких серій. Проте і цей раунд — за Кличком. На останніх секундах лише канати врятували Адамека від нокдауна після чергового правого кросу в голову.

В четвертому раунді Віталій розбив супернику ніс, який кровоточив до кінця двобою.

Інтенсивніше українець почав діяти у п'ятому раунді. Однак закривавлений Адамек витримав бомбардування.

У шостому раунді продовжується одностороннє побиття поляка, й завершується нокдауном — Кличко провів швидку двійку лівий-правий у голову.

Наприкінці восьмого раунду Віталій змусив похвилюватися своїх прихильників — пробиваючи двійку він втратив рівновагу і впав.

Методичне побиття поляка в десятому раунді припинив італійський рефері Массімо Баровеккіо. Фінальною крапкою стала трійка лівий-правий-лівий у голову за 20 с до кінця раунду.

Це восьмий успішний титульний бій Віталія Кличка, після його повернення на ринг у жовтні 2008 року.

Після поєдинку Томаш Адамек визнав, що Віталій Кличко був сильніший. А український чемпіон заявив, що його наступним суперником може стати британець Девід Хей. Кличко-старший хотів би провести цей бій у Великій Британії й нокаутувати Хея у нього на батьківщині.

— Думаю, Віталій знає, чого хоче, — каже "ГПУ" боксерський тренер із Мінська Сергій Питалєв, 38 років. — Його бажання базується на правильній оцінці своїх можливостей і можливостей суперника. Козирі українця — нестандартність, фактурність, розрахунок у діях, "відчуття часу", коли провести удар. Це дозволяє вигравати навіть у більш швидкісних бійців. А з іншого боку, де вони ці більш швидкісні? Однак Хей — не Адамек. Він представлятиме реальну небезпеку, хоч і програв 2 липня цього року Володимиру. Шанси на перемогу оцінюю як 70 на 30 на користь Кличка-старшого.

 

"Кличко не обманював, коли говорив, що на десять років молодший"

— За чемпіонство у важкій вазі ніколи не перемагав поляк. Адамек був третій, після Анджея Ґолоти та Альберта Сосновського, який мав шанс здобути пояс у цій категорії, — написала після бою польська газета "Річ Посполита". —  Ґолота бився чотири рази і так і не досяг мети. Сосновський помірявся силами з Віталієм Кличком і його побили, як і Адамека, у десятому раунді. Більшість тих, хто заплатили за квиток від 80 злотих до 6 тисяч, вірила у вроцлавське диво, тобто перемогу Адамека. Бо ж були польські чемпіони в боксі, як Даріуш Міхалчевський, і це додавало надії, що він у стані подолати українця.

Але реальність була брутальна. Кличко не обманював, кажучи, що почувається на 10 років молодшим. Він важив найменше від часів бою з Крісом Бердом 2000-го. Був швидкий і точний, уже в перших раундах завдавши Адамекові більшість важких ударів.

— Після другого раунду я вважав, що Адамек не витримає, але це силач, яких мало, — каже після бою Кличко. — За кожним раундом я дивувався, що він досі тримається на ногах. Суддя добре зробив, що перервав поєдинок. Адамек — найкращий боксер у світі, але не у важкій вазі. Я це казав від початку. Він помилився, вирішивши боксувати в цій категорії, бо в нижчій міг би бути королем.

 

Зараз ви читаєте новину «Кличко нокаутував Адамека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі