четвер, 02 вересня 2010 05:33

Катерина Бондаренко обіграла дев"яту ракетку світу

Автор: фото: REUTERS /Bogdan Cristel
  Катерина Бондаренко сьогодні зустрічатиметься зі словачкою Домінікою Цибулковою
Катерина Бондаренко сьогодні зустрічатиметься зі словачкою Домінікою Цибулковою

У першому колі відкритого чемпіонату США з тенісу українка 24-річна Катерина Бондаренко переграла дев"яту ракетку світу китаянку Лі На — 2:6, 6:4, 6:2.

Доти вони зустрічалися раз. Торік у Токіо українська тенісистка програла.

У першому сеті Лі не мала проблем. Потужні удари під задню лінію стали для українки випробуванням. Проте в наступних двох вона змінила тактику та перейшла на кручені удари з високим відскоком, стала уважніше тримати м"яч у грі. Нерви китаянки не витримали. Решту часу вона боролася з власними помилками, завдяки яким Катерина й перемогла. Лі невимушено помилялася 45 разів, зате виграла вдвічі більше активних розіграшів — 30.

Ця перемога стала дуже важливою для Бондаренко-молодшої. Вона має захищати 500 минулорічних рейтингових очок, які заробила за вихід до чвертьфіналу турніру.

— Коли я побачила, що граю на корті Луї Армстронга, подумала, що це мій "фартовий" корт, хоча не знаю, чому, — каже.

2009-го вона почала перше коло на цьому ж майданчику.

Китаянка боролася з власними помилками

Суперницею Катерини в наступному колі є словачка Домініка Цибулкова, 45-й номер рейтингу. Зустрічалися минулого разу 2008 року. Той матч українка програла. Поєдинок відбудеться сьогодні.

Альона, старша сестра Бондаренко, теж витратила три сети на перемогу в першому колі. З рахунком 6:0, 5:7, 6:4 вона переграла росіянку Віру Душевіну. В останній партії українка програвала 2:4 та була за крок від утрати ще однієї подачі. Та останньої миті зібралася і виграла чотири гейми поспіль.

Наступною її суперницею стане американка 19-річна Мелані Уден, яка розгромила донеччанку Ольгу Савчук — 6:3, 6:0.

Українці Олександр Долгополов та Ілля Марченко програли стартові матчі Давіду Ферреру й Маріну Чиличу.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Бондаренко обіграла дев"яту ракетку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі