четвер, 01 липня 2010 00:42

"Іспанці діють більш організовано, ніж два роки тому"

Автор: фото: REUTERS/Carlos Barria
  Нападаючий збірної Іспанії Давид Вілья забиває єдиний гол у грі з Португалією. Це його четвертий м’яч на турнірі
Нападаючий збірної Іспанії Давид Вілья забиває єдиний гол у грі з Португалією. Це його четвертий м’яч на турнірі

Збірна Іспанії стала останнім чвертьфіналістом Кубка світу-2010. У матчі 1/8 фіналу чемпіони Європи обіграли португальців — 1:0. Поєдинок для "ГПУ" коментує 40-річний Олег Саленко, найкращий бомбардир Кубка світу-1994, колишній гравець іспанської "Валенсії".

— Матч абсолютно нічим не здивував, — каже експерт. — Іспанці подовгу контролювали м"яч, а португальці намагалися діяти другим номером. Вважаю перемогу іспанців заслуженою. За рахунку 1:0 не побачив у Португалії жодного реального шансу зрівняти рахунок. Так, напівмомент і удар, який блокував захисник Іспанії Піке.

Тренер Іспанії Вісенте Дель Боске відмовився від вузькофлангових гравців у стартовому складі — Наваса, Мати, Педро. Це було виправдано?

— Так. З двох причин. Зліва на фланзі дуже непогану гру демонструє Вілья. По-друге, Іспанія звично почала "катати" м"яч, вишукуючи вільні зони. А коли втомила суперника, на полі почали з"являтися фланговики — той самий Педро.

Чому невиразно грає форвард Фернандо Торрес?

— У старанності йому не відмовиш. Просто ноги не біжать — позначаються наслідки травми. М"яч прокидає повз суперника, оббігти його хоче, але не може.

Гана зіграє у півфіналі

Торрес із місця центрфорварда постійно зміщувався праворуч. Чому?

— Бо Португалія дуже зміцнила центр поля, там було не прорватися. Але загалом команда Кейруша розчарувала. Чекав від них більшого. Зокрема, від Кріштіану Роналду, який у збірній грає набагато слабше, ніж у клубі.

У першому таймі не надто помітним був диспетчер іспанців Хаві.

— Просто не було можливості віддати гостру передачу. Після перерви іспанці покращили роботу з м"ячем на швидкості, і ми побачили звичного Хаві.

Кажуть, у русі ця Іспанія програє тій, що перемогла чемпіонат Європи.

— Можливо. Але, як на мене, ця команда більш організована. Попередня більше покладалася на імпровізацію. Як свідчення, на Євро-2008 Іспанія грала з одним опорним півзахисником, тепер з двома.

Матч проти Швейцарії показав, що в Іспанії немає плану "Б" — системи дій, коли команді доводиться відігруватися. Це може стати серйозною проблемою для чемпіонів Європи?

— Я б не робив висновків з одного матчу. А чи є план "Б" у Бразилії? Тільки подальші матчі покажуть.

Як виглядатимуть пари півфіналістів на Кубку світу?

— Думаю, Гана там зіграє. Аргентина та Бразилія також, хоча хочу бачити там Німеччину та Нідерланди. Найімовірніше, в 1/2 зустрінуться Бразилія — Гана та Іспанія — Аргентина.



Футбол. Кубок світу


1/8 фіналу

Уругвай–Корея — 2:1

США–Гана — 1:2

Німеччина–Англія — 4:1

Аргентина–Мексика — 3:1

Нідерланди–Словаччина — 2:1

Бразилія–Чилі — 3:0

Парагвай–Японія — 0:0 (пен. — 5:3)

Іспанія–Португалія — 1:0


1/4 фіналу

2 липня (п"ятниця)

17.00 Нідерланди–Бразилія (Перший Національний)

21.30 Уругвай — Гана (ICTV)

3 липня (субота)

17.00 Німеччина–Аргентина (ICTV)

21.30 Парагвай–Іспанія (Перший Національний)

Зараз ви читаєте новину «"Іспанці діють більш організовано, ніж два роки тому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі