понеділок, 13 квітня 2009 17:01

Ігор Шимечко став чемпіоном Європи

Автор: фото: reuters/Radu Sigheti
  Ігор Шимечко у сумі підняв на 15 кілограмів більше, ніж суперники — німець Велагіч та росіянин Пісарєв
Ігор Шимечко у сумі підняв на 15 кілограмів більше, ніж суперники — німець Велагіч та росіянин Пісарєв

У неділю в Бухаресті завершився чемпіонат Європи з важкої атлетики. Останній комплект нагород розіграли чоловіки вагою більш як 105 кг.

Переміг український атлет Ігор Шимечко, 21 рік, зі Львова. Ще після ривка стало зрозуміло, що обійти українця буде важко. Підкоривши 203 кг та заробивши 10 кг переваги над найближчим переслідувачем перед поштовхом, наш важковаговик не надто напружувався. Після того як Шимечко штовхнув 230 кг у другій спробі, головна боротьба розгорілася за друге місце. На нього претендували німецький спортсмен Алмір Велагіч та росіянин Євгеній Пісарєв.

Німець боснійського походження у заключній спробі підняв 228 кг і посів друге місце. Росіянин взяв на 3 кг більше, але судді не зарахували його спробу. Відтак Велагіч отримав "срібло", а Пісарєв задовольнився "бронзою".

У командному заліку Україна стала третьою

Загалом на цій європейській першості Україна виборола дві золоті, дві срібні та одну бронзову нагороду. Наша збірна посіла третє загальнокомандне місце на чемпіонаті Європи одразу за Росією та Туреччиною.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Шимечко став чемпіоном Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі