четвер, 03 квітня 2008 18:47

Гоменюк: "Треба працювати над технічною майстерністю"

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Володимир Гоменюк (у білій формі) забив 12 м’ячів у чемпіонаті України. На фото він бореться з гравцями полтавської ”Ворскли” у матчі 18-го туру чемпіонату України. 30 листопада 2007 року
Володимир Гоменюк (у білій формі) забив 12 м’ячів у чемпіонаті України. На фото він бореться з гравцями полтавської ”Ворскли” у матчі 18-го туру чемпіонату України. 30 листопада 2007 року

Форвард "Таврії" 22-річний Володимир Гоменюк 22 березня двома голами забезпечив своєму клубу перемогу над "Шахтарем". Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко був свідком цього матчу і планує викликати футболіста на товариські матчі своєї команди. Кореспондент "ГПУ" зателефонував Гоменюку.

Можна нинішній період назвати найкращим у вашій кар"єрі?

— Цілком. Граю, забиваю. За мою нетривалу кар"єру таких успіхів ще не досягав.

Звідки взагалі взявся форвард Володимир Гоменюк?

— Грав за млинівську "Ікву" на першість Рівненської області під керівництвом В"ячеслава Кобелевського. Потім трохи виступав за рівненський "Верес". Далі був дубль полтавської "Ворскли", а взимку 2005 року потрапив до сімферопольської "Таврії".

Завдяки чому вашій команді вдалося обіграти "Шахтар", який до матчу в Криму не втрачав очок у другій половині сезону?

— Самовідданість у нас була на високому рівні, вели боротьбу добре. Пощастило в реалізації — забили з усіх створених моментів. На відміну від суперника. Тому донеччани так нервували після гри. Вважаю, даремно: і вилучення Фернандіньйо було стопроцентним, і непризначення пенальті в наші ворота — правильним рішенням судді.

Мрієте грати у збірній України?

— А для чого мріяти? Треба реально дивитися на речі та грати у футбол. Виходитиме якнайкраще — буду у збірній. Хочеться, звичайно. Партнера по "Таврії" Дениса Голайда розпитував про обстановку в національній команді. Тільки схвальні відгуки. Ніхто нікому не "пихає" — ні Шевченко, ні Воронін.

Як вам матч Україна — Сербія? Замість кого ви могли б зіграти?

— Припущень, замість кого грати, я не робитиму. Вирішувати тренерам. Попрацювали українці непогано. Тільки в першому таймі сербам більш-менш вдавалися контратаки. Після перерви почали піддавлювати, чітко розігрувати стандартні ситуації, пресингувати. Це й дало результат.

Кримським Руні мене називав Олег Федорчук

Які ваші сильні та слабкі сторони?

— Про сильні — мовчу, збоку видніше. А працювати треба над реалізацією гольових моментів. Не вистачає технічної майстерності. Комусь, як Кріштіану Роналду з "Манчестер Юнайтед", це дається з народження. А таким, як ліверпулець Дірк Куйт, треба викладатися на полі.

У чемпіонаті України більшість команд грають від оборони. Наскільки важко в таких умовах форвардам?

— Із "Шахтарем" легко, вони постійно сидять на чужій половині поля. А з іншими треба просто ловити  момент, відскок. Адже створити багато нагод команди другого темпу не дадуть. А взагалі по-доброму заздрю форвардам "Шахтаря": для них півзахисники все роблять. "Таврія" теж виступає по-різному: і через довгі передачі на вихід, і більш комбінаційно, як в останньому матчі проти донецького "Металурга". Мені не важко: нормально граю головою, стараюся скидувати м"яч під удар партнерам.

12 квітня "Таврія" у Києві протистоятиме "Динамо". Буде важче, ніж із "Шахтарем", через виїзний статус матчу?

— Не важче, але й не легше. Динамівці, якщо забивають гол першими — а для цього вони пресингують із перших хвилин, — відходять у захист. Прорвати його — складне завдання. Але ми спробуємо це зробити. Хоча й пропускати першими наміру не маємо.

Які у вас стосунки з головним тренером "Таврії" Михайлом Фоменком?

— Робочі. У матчі проти донецького "Металурга" забив один м"яч, а ще кілька не зміг. Михайло Іванович підходить і каже: ти, мабуть, не хочеш стати найкращим бомбардиром чемпіонату? Хочу, звичайно, але це не самоціль.

Звідки взялося ваше прізвисько — Кримський Руні?

— Колишній наставник "Таврії" Олег Федорчук так мене називав. Ну і приліпилося. Руні — нічого так форвард. Як і Фернандо Торрес. А взагалі в Лізі чемпіонів уболіватиму за "Манчестер Юнайтед".

Як проводите вільний час?

— У більярд люблю пограти. Дівчині увагу приділяю. Вона приїжджає до мене з Рівного, де навчається на фармацевта. Я ж учусь на фінансовому факультеті сімферопольської філії Запорізького держуніверситету. У Сімферополі клуб винаймає мені квартиру.

За Гоменюка можна віддати мільйон доларів

— Гоменюк уміє на полі все, — переконаний заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Може обіграти завдяки швидкості або вибору позиції, стрибучий. "Таврія" часто спрямовує гру на відбій і першим на м"ячі часто виявляється Гоменюк. Слабких сторін у нього я не бачу.
Сам Володимир не хоче відповідати, де він планує продовжити кар"єру. Зазначає, що підписав новий контракт із сімферопольським клубом і всім задоволений.
— Київському "Динамо" він не завадив би, — вважає Заяєв. — Гоменюк — ефективніший форвард, ніж Бангура, менше м"яч втрачає. Думаю, за мільйон доларів його відпустять.

Зараз ви читаєте новину «Гоменюк: "Треба працювати над технічною майстерністю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі