середа, 01 серпня 2012 07:00

Гімнасти могли взяти "бронзу"

Українці могли здобути першу починаючи з 2000 року олімпійську медаль у командному чоловічому багатоборстві зі спортивної гімнастики.

Точніше, команда Юлія Куксенкова протягом кількох хвилин навіть встигла відчути себе призером і почала отримувати привітання. Але через 5 хв. українська "бронза" перетворилася на четверте місце після протесту японців. Ключовим став виступ триразового абсолютного чемпіона світу Кохеї Утімури. Наприкінці вправи на коні японець очевидно зірвався, за що спочатку отримав справедливо низькі бали, відкинувши свою команду за межу трійки призерів. Проте японці зуміли довести суддівській колегії, що стався не зрив, а спортсмен при переході торкнувся снаряда. Цю дію зарахували як спеціальний елемент і виставили Утімурі нову оцінку — 14,166. Як наслідок — п'яте місце перетворилося на друге. Японія із сумою балів 271,952 випередила не тільки Україну, а й Велику Британію, що вже раділа "сріблу" з результатом 271,711. Узагалі дивна ситуація: з п'ятьма падіннями японці взяли срібну нагороду, а українці, з яких єдиного зриву  на поперечині припустився Віталій Наконечний, залишилися без медалі. Та й симпатії до Великої Британії були очевидні. Наприклад, невідомо, як Макс Вітлок міг отримати за вільні вправи 15,166, вийшовши за межі помосту.

Українці, що завершили змагання із сумою 271,526, виступили гідно. Особливо в опорному стрибку, де високі результати показали всі троє учасників: Олег Верняєв — 16,266, Ігор Радивилов — 16,066, Олег Степко — 15,733. Крім того, Радивилов відзначився високою оцінкою на кільцях — 15,433. Лідер команди Микола Куксенков показав результати не нижче 15,100 в усіх чотирьох видах, у яких виступав.

Зараз ви читаєте новину «Гімнасти могли взяти "бронзу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі