вівторок, 02 березня 2010 17:55

Газзаєв наполіг на придбанні четвертого бразильця

Автор: фото з сайта www.colunas.globoesporte.com
  Данило Сілва гратиме у ”Динамо” під номером два
Данило Сілва гратиме у ”Динамо” під номером два

28 лютого керівництво київського "Динамо" уклало контракт на п"ять років із бразильським захисником 23-річним Данило Сілвою. Сума трансферу — 4 млн євро.

Данило Сілва грав у США за "Нью-Йорк Ред Буллз", а в Бразилії захищав кольори "Ґуарані" та "Сан-Паулу". Останнім його клубом був "Інтернасіональ" із Порту-Алегрі — клубний чемпіон світу-2006.

Сілву, як і його співвітчизників Алмейду та Маграо, купили, бо на цьому наполіг головний тренер киян Валерій Газзаєв. Його звична позиція — правий центральний оборонець, бо "Інтернасіональ" діє за схемою

3-5-2. Як чистий правий захисник — саме ця зона є проблемною для "Динамо" — бразильський футболіст не грав. Хіба що відповідав за весь правий фланг. Імовірно, Газзаєв перевчатиме Сілву так, як півоборонця Маграо, котрого ставив на місце лівого захисника.

Український телекоментатор 34-річний Дмитро Джулай прискіпливо стежить за бразильським чемпіонатом. На своїй конференції на сайті football.ua він так охарактеризував новачка "Динамо":

— Сілву можна назвати "людиною системи". Минулого сезону він грав у одній із найкращих у Бразилії ліній оборони і довів, що може сприймати та розуміти вимоги, що їх висуває та чи інша система захисту.

У стабільній системі йому легше розкритися найповніше, насамперед через те, що Данило Сілва — спокійний, розважливий, працьовитий.

Непокоїть ось що. Наскільки стабільною є система, у якій кілька футболістів грають не на своїх позиціях, і де цей недолік намагаються виправити придбанням центрального захисника, котрий має діяти на правому фланзі?

Сілва не грав як чистий правий захисник

Так, Сілва у Бразилії інколи відповідав за весь правий фланг. Але одразу згадується матч Копа Судамерикана проти "Універсідад де Чилі". Тоді його поміняли ще до перерви, бо правий фланг "Інтернасіоналя" "мовчав".

Навіть коли він виходив у центрі, то здійснював рейди по флангу, але це бразильська варіація схеми 3-5-2: один із центральних захисників регулярно так підключається. Однак це не робить його чистим крайнім.

Звичайно, він іще може додати, і хотілося б, щоб так воно й було. Свого часу, після хорошого сезону в Серії С у складі "Ґуарані", його взяли до "Сан-Паулу", але Данило не потягнув, бо там справжні зубри грали в захисті. А згодом він таки опинився в елітному клубі — "Інтернасіоналі".

Сілва став четвертим бразильцем у нинішньому складі "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв наполіг на придбанні четвертого бразильця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі