вівторок, 28 грудня 2010 01:15

"Епіцентр" будує спорткомплекси для юних спортсменів

Автор: фото: Ірина Рибакова
  Засновник мережі гіпермаркетів ”Епіцентр” Галина Герега і генеральний менеджер зі спорту компанії Борис Лобко нагороджують кращих спортсменів
Засновник мережі гіпермаркетів ”Епіцентр” Галина Герега і генеральний менеджер зі спорту компанії Борис Лобко нагороджують кращих спортсменів

2011 року засновники національної мережі будівельно-господарських гіпермаркетів "Епіцентр К" збудують спортивний комплекс для олімпійської збірної.

— Завдяки нашій підтримці сьогодні в місті Городок Хмельницької області працює спортивний комплекс "Епіцентр", де 275 дітей і підлітків щодня відвідують секції боксу, кікбоксингу, важкої атлетики, вільної боротьби та пауерліфтингу. Учні дитячо-юнацького спортивного комплексу "Епіцентр" завоювали 55 золотих, 48 срібних і 57 бронзових медалей на всеукраїнських та обласних змаганнях. Але "Епіцентр" не планує зупинятися на досягнутому. 2012-го в Лондоні відбудуться Олімпійські ігри, до яких залишилося тільки півтора року. Тому компанія націлена на створення спортивних комплексів, де функціонуватимуть бази олімпійського резерву України, — розповідає засновник компанії Галина Герега. Розпочати будівництво серії комплексів для талановитих спортсменів мають намір біля найбільшого в світі гіпермаркету "Епіцентр" у селищі Коцюбинське під Києвом. Під будівництво виділили 10 га.

— У закладі під Києвом буде гуртожиток для сотні спортсменів, харчоблок на 60 місць, зал для важкої атлетики на 12 помостів, зал для боротьби на три килими, зал боксу на два ринги, зал пауерліфтингу, реабілітаційний центр, душові, басейн. Там буде передбачено спеціальне харчування для спортсменів, медичне обслуговування. Працюватимуть до 100 осіб персоналу. Обслуговування відбуватиметься коштом компанії "Епіцентр", — говорить генеральний менеджер зі спорту компанії Борис Лобко.

У компанії не виключають, що 2011 року розпочнуть будівництво ще двох аналогічних спорткомплексів.

— Швидкість зведення комплексів залежить від допомоги і підтримки спортсменів та держави. Плануємо побудувати спорткомплекси і школи у всіх містах, де є наші гіпермаркети. В деяких містах відремонтуємо вже існуючі спортшколи, забезпечимо обладнанням і дамо їм нове життя. Це дуже потрібно українським дітям і молоді, особливо в районних центрах. Ми не збираємося обмежуватися лише зазначеними видами спорту. Якщо, наприклад, у Донецьку чи Ужгороді будуть пропозиції щодо розвитку іншого спорту, ми підтримаємо і їх, — запевняє Галина Герега. 2010 рік компанія закінчила відкриттям 27-го "Епіцентру" в Харкові. 2011-го їх побільшає ще на 10.

Співзасновник мережі Олександр Герега зазначає, що компанія бачить підтримку спорту як власне майбутнє:

— Неможливо перебувати у суспільстві і не перейматися його проблемами. Це наша соціальна відповідальність.

Підсумовуючи здобутки 2010 року, компанія "Епіцентр" нагородила найкращого борця України — Василя Федоришина, найкращого важкоатлета — Артема Іванова, одного з найкращих боксерів — Олександра Усика, чемпіонів із пауерліфтингу Вадима Довганюка і Олександра Шепеля, а також інших спортсменів і тренерів.

Зараз ви читаєте новину «"Епіцентр" будує спорткомплекси для юних спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі