вівторок, 15 серпня 2017 00:10

Еліна Світоліна стала четвертою тенісисткою світу

Автор: REUTERS
  Еліна Світоліна — поки найкраща тенісистка 2017 року. Вона лідирує у чемпіонській гонці — в ній враховуються тільки результати цього сезону
Еліна Світоліна — поки найкраща тенісистка 2017 року. Вона лідирує у чемпіонській гонці — в ній враховуються тільки результати цього сезону

— Моя психологія в тенісі змінилася, — каже Еліна Світоліна. — Я тепер — інша людина. Змінила погляд на деякі речі. Все наче стало на свої місця та запрацювало.

У неділю уродженка Одеси 22-річна Еліна Світоліна виграла тенісний турнір у канадському Торонто. У фінальному матчі перемогла Кароліну Возняцьки з Данії — 6:4, 6:0. За виграш отримала чек на $500 тис. — 12,8 млн грн.

По ходу змагань українка обіграла Вінус Вільямс зі США та іспанку Гарбіньє Мугурусу. Обидві місяць тому виступали у фінальному матчі Вімблдонського турніру. Там перемогла Мугуруса. Матч із нею в Торонто розтягнувся для Світоліної на два дні через дощ. Еліна поступилася в першій партії, але наступного дня виграла дві поспіль.

У півфіналі одеситка здолала румунку Симону Халеп. Цій тенісистці Світоліна прикро програла нещодавно у чвертьфіналі цьогорічного відкритого чемпіонату Франції.

Нині українка — четверта ракетка світу. Цього тижня має зіграти на змаганнях в американському Цинцинаті. Якщо дійде до фіналу, може очолити світовий рейтинг тенісисток. І тоді підійде першою ракеткою світу до відкритого чемпіонату США — останнього великого турніру року. Він відбудеться з 28 серпня по 10 ­вересня.

Світоліна цьогоріч виграла п'ять турнірів. Вона — найкраща тенісистка в поточному сезоні.

Мета Еліни на сезон — зіграти в підсумковому турнірі-2017 у Сінгапурі. Пройде з 22 по 29 жовтня за участі восьми найсильніших тенісисток світу.

Зараз ви читаєте новину «Еліна Світоліна стала четвертою тенісисткою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі