пʼятниця, 19 жовтня 2007 16:31

Долю тренерського штабу збірної треба вирішувати в листопаді

Збірна України у груповому турнірі Євро-2008 не зможе посісти місце вище четвертого. Востаннє подібне траплялося у відборі до Євро-1996, коли "синьо-жовті" офіційно дебютували на європейській арені. Тоді турнірний шлях українці завершували під керівництвом головного тренера Анатолія Конькова.

— Вийти до фінальної частини нам і тоді, і нині перешкодила одна обставина — сила суперників, — каже 58-річний Коньков. — Італія та Франція не можуть собі дозволити розкіш непотрапляння на Євро. У них є можливості для того, щоб виправляти стартові невдачі. У нас вони обмежені. А ейфорія після чвертьфіналу Мундіалю-2006 і розплата за неї — неминучі. Данія 1992-го стала чемпіоном Європи, а потім провалила відбір до Кубка світу-1994. Хорватія 1998 року здобула бронзу на Мундіалі, а на Євро-2000 не грала. Згодом подібне пережили Туреччина та Греція.

Чи винен тренерський штаб у провалі нинішньої єврокампанії?

— Тренерський штаб завжди винен, якщо немає результату. Блохін від відповідальності не ховається. Але, як на мене, про подальшу долю тренерського штабу треба говорити після двох заключних матчів нинішньої кваліфікації наприкінці листопада. Не думаю, що Блохіну треба йти. Тільки переосмислити події.

Росія обіграла Англію — 2:1 і має чудові шанси пробитися на континентальну першість. У чому росіяни нас переважають?

— У них більший вибір гравців, бо російська прем"єр-ліга сильніша за українську "вишку". Раніше ми "виїжджали" на особистостях — Шевченкові, Вороніні. Але капітан Росії Аршавін нині не гірший від них.

Зараз ви читаєте новину «Долю тренерського штабу збірної треба вирішувати в листопаді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі