середа, 18 квітня 2012 05:00

До "золотого" матчу важче буде дотягти "динамівцям"

До закінчення футбольного чемпіонату України у прем'єр-лізі залишаються три тури. "Шахтар" і "Динамо" ділять перше та друге місця. Якщо така ситуація збережеться після матчів 30-го туру, 13 травня команди проведуть "золотий" матч. Найімовірніше, його прийматиме Одеса.

Наскільки ймовірний варіант, за якого "золотий" поєдинок не знадобиться і чемпіона визначать за результатами 30 турів? "ГПУ" аналізує календар залишкових матчів лідерів і встановлює для них ступінь важкості кожного матчу за п'ятибальною шкалою.

28-й тур

21 квітня, субота

"Шахтар" — "Таврія" — 2,5

Порівняно важкий матч для чемпіона. У сімферопольців міцна команда, але вона буде ослаблена відсутністю дискваліфікованого захисника Аделейє. "Шахтар" утрат не має, команда практично не віддає очок на своєму полі.

22 квітня, неділя

"Волинь" — "Динамо" — 1

"Динамо" вийде на поле без дискваліфікованих Гармаша, Гусєва та Мілевського. Але все одно поєдинок у Луцьку видається для киян найлегшим із тих, що залишилися в рамках регулярного чемпіонату. За "Волинню" стоїть Ігор Коломойський, близький товариш власника "Динамо" — Ігоря Суркіса. Підопічні Сьоміна навесні перемагали команди, які входять до "пулу Коломойського": "Арсенал", "Кривбас" та "Дніпро". Тому 3 очки з "Луцька" кияни повинні вивезти.

29-й тур

2 травня, середа

"Металіст" — "Шахтар" — 1

Якби харків'яни мали турнірні завдання, "Шахтареві" надскладно було б виграти на "Металіст Арені". Але підопічним Мирона Маркевича уже нічого від цього чемпіонату не треба. Якщо Харків грає вдома внічию з "Іллічівцем", то які у немотивованого "Металіста" шанси проти "Шахтаря"? Тим більше, власник харків'ян Олександр Ярославський дружить із "гірником" Рінатом Ахметовим, а з братами Суркісами — ворогує.

"Зоря" — "Динамо" — 4,5

Киянам важливо підійти до матчу в оптимальному складі та цілковитій готовності. Луганський клуб належить до "пулу Ахметова" і зробить усе, щоб відібрати очки в "Динамо". Ніхто не здивується, якщо травнева якість газону на "Авангарді" буде гірша, ніж квітнева у Маріуполі, де таким чином "Іллічівець" підвищував свої шанси у поєдинку з віце-чемпіоном.

30-й тур

10 травня, четвер

"Шахтар" — "Олександрія" — 0

Клуб із Кіровоградщини бореться за збереження місця в елітній лізі. Якщо до 30-го туру він цю боротьбу програє, "гірники" переможуть суперника другим складом, тримаючи в голові "золотий" матч. Якщо ні — "Шахтар" докладе трохи більше зусиль.

"Динамо" — "Таврія" — 4

Іще один важкий матч для киян. Треба буде позиційно атакувати, навесні в "Динамо" з цим проблеми. Кримчан мотивуватиме боротьба за місце в єврозоні.

Зараз ви читаєте новину «До "золотого" матчу важче буде дотягти "динамівцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі