пʼятниця, 07 вересня 2007 17:51

"Динамо" зіграло внічию з "Міланом"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Віце-президент ”Мілана” Адріано Галліані каже, що вже 10 років підтримує дружні стосунки з президентом київського ”Динамо” Ігорем Суркісом
Віце-президент ”Мілана” Адріано Галліані каже, що вже 10 років підтримує дружні стосунки з президентом київського ”Динамо” Ігорем Суркісом

Минулого четверга київське "Динамо" офіційно відзначило 80-річчя з дня заснування клубу. З цієї нагоди до столиці України завітав переможець Ліги чемпіонів італійський "Мілан".

Колишня команда Андрія Шевченка прибула до бориспільського аеропорту в день гри. Більшість ключових гравців італійського клубу роз"їхалися по таборах збірних. До Києва прибуло лише кілька відомих виконавців — Неста, Кафу, Емерсон, Джилардіно. Тому особливого ажіотажу на летовищі не спостерігається. Гравці спокійно вантажать речі в автобус, Неста та Джилардіно роздають кілька автографів. Віце-президент "Мілана" Адріано Галліані погоджується відповісти на запитання кореспондентів "ГПУ".

Синьйор Галліані, ваше враження від Києва?

— Я тут лише вдруге. Уперше відвідав ваше місто 1998 року, коли приїжджав переглядати Андрія Шевченка. Тому нічого не можу сказати про Київ.

Чого ви очікуєте від сьогоднішнього матчу?

— Нічого особливого. У нас не вистачає гравців, бо багато футболістів "Мілана" роз"їхалися по своїх збірних, але нам дуже приємно брати участь у вшануванні 80-річчя київcького "Динамо". Я вже 10 років підтримую дружні стосунки з президентом клубу Ігорем Суркісом.

Чому Роналдо не прилетів до Києва? Адже його не викликали до збірної Бразилії.

— У "Феномена" травма. Але через 2–3 тижні він має бути в порядку.

Цього літа поширювалися чутки про те, що Рікардо Кака стане гравцем мадридського "Реала". Є ймовірність, що бразилець переїде до Мадрида?

— Я даю вам 101 відсоток, що найкращий гравець Ліги чемпіонів залишиться в "Мілані".

Під номером Шеви виступатиме не менш талановитий Пато

Чи достатньо в "Мілана" гравців, щоб боротися за перемогу в Серії А та Лізі чемпіонів?

— Коли наші чемпіони повернуться зі збірних, ми зможемо гідно боротися на двох фронтах. Я задоволений складом. До речі, Київ уперше побачить молоду зірку "Мілана" Алешандре Пато.

Ви шкодуєте, що Шевченко пішов із "Мілана"?

— Дуже. Але сьогодні під сьомим номером у нашому клубі гратиме не менш талановитий Пато.

"Мілан" зустрічає віце-президент "Динамо" Йожеф Сабо. Він вітає команда й автобус з італійською делегацією вирушає до "Прем"єр Паласу". Там для "Мілана" заброньовані місця.

На гру італійський гранд виїжджає о 18.00, за півтори години до початку. Останнім до автобуса заходить наставник команди Карло Анчелотті.

На стадіоні динамівський клуб вітає президент Віктор Ющенко. Кореспондент "ГПУ" стоїть поруч з генеральним директором "Мілана" Арієдо Брайдою.

— 1998 року я приїхав до Києва переглядати Андрія Шевченка, — розповідає він англійською. — Його ім"я уже тоді гриміло, тому мій візит був засекреченим. Але скажу відверто: ще за півтора року до переходу Шеви (він відбувся 1 липня 1999 року. — "ГПУ") ми почали готувати футболку "Мілана" з десятим номером на спині й написом "Шевченко". Просто знали: Григорій Суркіс — прекрасний партнер, людина слова. Пообіцяв: якщо продасть Шеву до закордонного клубу, то ним буде "Мілан". Але десятку довелося залишити у Бобана, зате сьомий номер звільнився.

Шевченко виходить на поле зробити перший удар по м"ячу. Потім підходить до лави запасних "Мілана" й обіймається з колишніми тренерами та партнерами.

"Динамо " виграє перший тайм — 2:1. Голи на рахунку Мілевського, Гавранчіча і Пато. На початку другого Джилардіно забиває ще один гол. Матч так і закінчується — 2:2.

Починається дощ. З підтрибунного дворика виходить донька екс-президента Леоніда Кучми Олена Франчук. Над нею несуть парасольку. Далі простує сам Кучма, який тримає парасольку над собою та дружиною. За ними — президент Національної федерації футболу Григорій Суркіс.

Головний тренер "Динамо" Анатолій Дем"яненко каже, що задоволений результатом.

— Перевірив молодих. "Мілан" грав не основним складом, але й ми також.

Італійці ховаються від дощу й відмовляються від коментарів. Тільки Анчелотті каже, що задоволений дебютом Пато, який забив м"яч.

Глядачі розходяться близько опівночі після концерту "Боні М", "Матіа Базар", "Модерн Токінг".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" зіграло внічию з "Міланом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі