четвер, 30 вересня 2010 18:02

"Динамо" п"ять років не може перемогти "Шахтар" у Донецьку

3 жовтня в українській прем"єр-лізі відбудеться центральний матч осінньої частини сезону. На донецькій "Донбас Арені" місцевий "Шахтар" прийматиме київське "Динамо". Зустріч розпочнеться о 19.00. Пряму трансляцію проведе телеканал "Україна". Арбітр поєдинку — львів"янин 44-річний Андрій Шандор.

У чемпіонаті України зіграли 11 турів. "Шахтар" лідирує. "Динамо" йде на другому місці. Відстань між командами — два очки.


Переваги "Шахтаря"

1. Кращий графік матчів

Цього тижня обидва суперники проводили єврокубкові поєдинки. "Шахтар" свій матч Ліги чемпіонів грав у вівторок, а "Динамо" змагалося в Лізі Європи в четвер. Відповідно донеччани в підготовці до поєдинку мають на два дні більше.

2. Воротарська проблема "Динамо"

Формально в киян — чотири голкіпери. Але двоє основних, Олександр Шовковський та Максим Коваль — травмовані. Найімовірніше, ворота гостей у недільному матчі захищатиме Денис Бойко. Він часто припускається помилок, надто — у грі на виходах. Вищість "Шахтаря" на позиції першого номера підкреслює чудова гра Андрія П"ятова у вівторковому матчі Ліги чемпіонів проти "Браги".

Востаннє "Динамо" перемагало у Донецьку п"ять років тому.

3. Ігрова криза киян

За турнірною таблицею, позиції "Динамо" у чемпіонаті — досить міцні. Але результати не підкріплюються грою. Потужних та злагоджених дій команда Валерія Газзаєва не демонструє, постійно провалюється в обороні.

4.  Домашній стадіон

Відсутність Фернандіньйо робить атаки донеччан прямолінійними

"Донбас Арена" була відкрита торік 29 серпня. Відтоді "Шахтар" не програв на рідному стадіоні жодного поєдинку. "Динамо" "гірники" обіграли тут двічі поспіль — у чвертьфінальному матчі Кубка України-2009/10 та травневому поєдинку чемпіонату, після якого "Шахтар" забезпечив собі золоті нагороди.

Востаннє "Динамо" перемагало у Донецьку п"ять років тому.

 

Переваги "Динамо"

1. Травма Фернандіньйо

У матчі не зможе взяти участь лідер "гірників" Фернандіньйо. Його відсутність робить атаки "Шахтаря" прямолінійними.

2. Мотивація

"Динамівців" чимало критикують останнім часом, але команда виявляє очевидні бійцівські якості, перемагаючи суперників на останніх хвилинах зустрічі. Кияни захочуть реабілітуватися за останні невдачі й зміцнити позиції Валерія Газзаєва на посаді головного тренера команди.

3. Оборонна слабкість "Шахтаря"

Відновлюється після ушкодження Дмитро Чигринський — важлива фігура для "гірників" у центрі захисту. А португальський поєдинок засвідчив проблеми "Шахтаря" на лівому фланзі оборони, які трьома тижнями раніше уже виявила "Оболонь".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" п"ять років не може перемогти "Шахтар" у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі