понеділок, 16 березня 2009 18:52

"Динамо" перервало безпрограшну серію "Металіста"

У першому матчі 1/8 фіналу Кубка УЄФА київське "Динамо" вдома перемогло харківський "Металіст" — 1:0. Єдиний гол у матчі на 52-й хвилині забив півзахисник киян Огнен Вукоєвич.

У київському матчі наставник господарів Юрій Сьомін не зміг задіяти дискваліфікованих крайніх захисників — Каддурі та Несмачного. Фахівці припускали, що лідер чемпіонату України зіграє у три центральні оборонці. Але російський тренер відрядив наліво Романа Єрьоменка — номінальний півзахисник діяв у обороні й не дав розгорнутися основному "творчому" гравцеві гостей Едмару.

Можна ствержувати, що, якби гості не пропустили гол, спрацював би і план їх наставника Мирона Маркевича. У першому таймі "Металіст" уміло збивав темп, не гребуючи для цього тактикою дрібного фолу — назагал у матчі харків"яни отримали шість попереджень.

Горяїнов не пропускав 594 хвилини

Після перерви Маркевич перейшов на схему в три опорні півзахисники. Гол Вукоєвича після розіграшу стандартної ситуації змусив "Металіст" грати агресивніше в атаці. На заміну вийшов натуралізований серб Марко Девіч, і тиск на оборону киян посилився. Проте динамівці встояли.

Вукоєвич перервав суху серію харківського голкіпера Олександра Горяїнова — він не пропускав у матчах Кубка УЄФА 594 хв. Водночас "Динамо" припинило семиматчеву безпрограшну серію "Металіста" в єврокубках.

Повторний матч відбудеться в Харкові 19 березня. "Динамо", виходячи з результату першого матчу, може побудувати гру в звичній для єврокубкових поєдинків манері — на контратаках. При цьому Сьомін у Харкові змушений буде обійтися без дискваліфікованого опорника Вукоєвича. А "Металіст" із тієї ж причини недорахується лівофлангового Ганцарчика.


Кубок УЄФА. 1/8 фіналу. Перші матчі

"Динамо" (Київ, Україна) — "Металіст" (Харків, Україна) — 1:0

ЦСКА (Москва, Росія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — 1:0

"Удінезе" (Удіне, Італія) — "Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — 2:0

"Гамбург" (Німеччина) — "Галатасарай" (Стамбул, Туреччина) — 1:0

ПСЖ (Париж, Франція) — "Брага" (Португалія) — 0:0

"Вердер" (Бремен, Німеччина) — "Сент-Етьєн" (Франція) — 1:0

"Манчестер Сіті" (Англія) — "Ольборґ" (Данія) — 2:0

"Марсель" (Франція) — "Аякс" (Амстердам, Нідерланди) — 2:1

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" перервало безпрограшну серію "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі