вівторок, 08 листопада 2011 05:45

"Динамо" обіграло "Металіст" без п'ятьох основних гравців

 

У центральному матчі 16-го туру чемпіонату України з футболу  харківський "Металіст" програв київському "Динамо" — 1:2. "Динамівці" втримали лідерство в турнірі, залишаючись єдиною командою, яка не поступалася. Харків'яни натомість перервали 19-матчеву безпрограшну серію.

"ГПУ" розбирає поєдинок у Харкові.

Кадрові втрати

Через них надто потерпало "Динамо". Юрій Сьомін недорахувався п'ятьох основних футболістів. Центральний оборонець Тарас Михалик травмований. Лівий Горан Попов також. Флангові півзахисники Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв пропускали матч через дискваліфікацію й хворобу відповідно. Дисциплінарні санкції також не дозволили зіграти форварду Артемові Мілевському.

"Металісту" не міг допомогти травмований капітан, центральний півзахисник із Бразилії Клейтон Шав'єр.

Тактика

Вона була звична для обох команд: 1-4-2-3-1 для "Металіста" і 1-4-4-2 для "Динамо". Наставник харків'ян Мирон Маркевич замінив Шав'єра на аргентинця Чако Торреса в опорній зоні, давши Тайсону ще більші повноваження в організації атак. Юрій Сьомін випустив чотирьох номінально центральних півзахисників, але двоє з них зіграли на флангах.

Темп матчу

У "Металіста" одночасно вийшли на поле Тайсон, Вільягра, Соса, Фініньйо, Девич. Усі ці гравці швидкісні. Проте навіть послаблений склад "Динамо" не дав суперникові розбігтися. Розмірений темп матчу, з частими паузами був на руку гостям, які взагалі не могли розраховувати на мобільних гравців. Хіба що частково на Брауна Ідає.

Опорна зона

Чако Торрес гру провалив. Натомість Вукоєвич та Гармаш, по разу обпікшись на Тайсоні в дебюті зустрічі, надалі зуміли організувати лідерові "Металіста" таку протидію, що він розгубився. Тож приймав м'яч здебільшого у статичному положенні.

Заміни

Програвши перший тайм — 0:2, Маркевич зняв із гри Торреса і випустив другого форварда, Крістальдо. Фініньйо став грати ближче до центру, а за весь лівий фланг відповідав Пшеничних. Ризику в цьому майже не було: "Динамо" не мало резервів для того, щоб високо зустрічати суперника і тим більше організовувати контргру. Підсумок зустрічі напряму уже залежав від того, наскільки комбінаційно гратиме "Металіст" на підступах до штрафного майданчика суперника. "Динамо" захищалося вузько. Це давало змогу Вільягрі проскакувати флангом, але регулярної загрози біля воріт гостей не виникало. Харківський клуб захлинувся у надрах динамівської оборони.

Тому господарі змушені були вдаватися до ударів здалека. Один із них приніс успіх: Сьомін удався до гри в п'ять захисників, випустивши Хачеріді замість Алієва. Можливо, гравця середньої лінії бракувало гостям, щоб накрити удар Тайсона.

Тренерська дуель

Маркевич програв беззаперечно. У матчі двотижневої давності проти "Шахтаря" його команда була розкутіша психологічно — тактика гри другим номером дозволила реалізувати свої "козирі". Уміло відіграти у позиційній атаці проти "Динамо" харків'яни не змогли. Посилити гру по ходу зустрічі — також. Організація гри господарів у обороні й невміння захисників "Металіста" відбирати м'яча дозволили навіть кадрово кволому "Динамо" двічі забити. Маркевич більшу частину зустрічі видавався відчуженим від гри. Юрій Сьомін нічого особливого не зробив, просто зіграв у свій давній, "старомодний" футбол від оборони і поїхав із Харкова з 3 очками.

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга

Результати матчів 16-го туру

"Металіст" (Харків) — "Динамо" (Київ) — 1:2

"Оболонь" (Київ) — "Шахтар" (Донецьк) — 0:2

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Арсенал" (Київ) — 1:0

"Зоря" (Луганськ) — "Таврія" (Сімферополь) — 0:1

"Металург" (Донецьк) —"Чорноморець" (Одеса) — 3:0

"Карпати" (Львів) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 3:0

"Волинь" (Луцьк) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 0:0

"Олександрія" (Олександрія) — "Ворскла" (Полтава) — 1:1

17-й тур

18 листопада (п'ятниця)

19.15 "Іллічівець" — "Арсенал"

(ТРК "Футбол")

19 листопада (субота)

13.30 "Таврія" — "Волинь" (ТРК "Футбол")

16.00 "Шахтар" — "Металург" (Перший)

17.30 "Дніпро" — "Кривбас" ("2+2")

18.30 "Чорноморець" — "Карпати" (ТРК "Футбол")

20 листопада (неділя)

13.00 "Зоря" – "Металіст" (ТРК "Футбол")

15.30 "Ворскла" — "Оболонь"

(ТРК "Футбол")

19.30 "Динамо" — "Олександрія" ("2+2")

 

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" обіграло "Металіст" без п'ятьох основних гравців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі