пʼятниця, 28 травня 2010 01:54

Чехія виграла хокейний чемпіонат світу

Чемпіонат світу з хокею виграла збірна Чехії. У фінальному матчі турніру підопічні Володимира Ружички перемогли росіян (2:1), які вигравали два попередні турніри.

Успіх чехів — несподіваний. До команди, пославшись на втому, не приїхали 25 провідних гравців. У одному з перших поєдинків майбутні чемпіони світу поступилися скромній збірній Норвегії — 2:3. Після тієї гри лідер чехів Яромир Ягр розкритикував тих, хто не долучився до національної команди.

— Нонсенс. Мені б таке і в голову не прийшло, — каже "ГПУ" колишній форвард збірних СРСР та України Дмитро Христич, 41 рік. — Отримував виклик — зразу їхав. Та це їхня справа. Переламним на турнірі для чехів став півфінал проти Швеції. Команда Ружички врятувалася за 8 секунд до сирени. Після цього стало зрозуміло, що росіянам легко не буде — чехи ляжуть кістьми. А ще й голкіпер Вокоун упіймав кураж. Можливо, чехи не були наймайстернішими, але психологічно вони точно не поступилися нікому. А якщо у складі Ягр, що ще робити, як не перемагати?

Йозеф Яндач, помічник Ружички, у новому сезоні працюватиме головним тренером київського "Будівельника" — команда стартує у Континентальній хокейній лізі. Підписано контракти з двома чемпіонами світу — захисником Петром Грегореком та форвардом Петром Вамполою.

Першу лігу прийматиме Київ

Із 17 по 23 квітня 2011 року Україна прийматиме матчі чемпіонату світу в першій лізі. Там із 2008-го грає вітчизняна національна команда. Аби здобути путівку до вищої ліги, нашим треба буде посісти перше місце в групі за підсумками одноколового турніру. Суперники — Польща, Казахстан, Литва, Естонія, Велика Британія. Поєдинки відбудуться у київському Палаці спорту.

Також ми претендували на вищоліговий чемпіонат світу-2015, але перемогла Чехія. Україна має намір поборотися за мундіаль-2016.

Зараз ви читаєте новину «Чехія виграла хокейний чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі