вівторок, 05 лютого 2013 00:15

Богданов може стати заміною Тимощуку

 

1 лютого 64-річний Михайло Фоменко, головний тренер збірної з футболу, дав першу прес-конференцію на новій посаді. Тренер підтвердив, що завдання виходу до фінальної частини Кубка світу незмінне.

— Нинішню турнірну ситуацію всі знають, — каже тренер. — Виправити її буде непросто, але ми намагатимемося. Часу для експериментів немає. У три захисники точно не гратимемо. Але і якоїсь однієї схеми не дотримуватимемося, бо суперники різні й треба під них підлаштовуватися.

Вчора команда Фоменка вилетіла до Іспанії. 6 лютого у Севільї українці проведуть товариський матч проти Норвегії. Фоменко викликав до команди 25 футболістів. Найбільш несподіване прізвище у списку — опорний півзахисник київського "Динамо" Андрій Богданов.

— На перший погляд, логіки у виклику Богданова немає, — розповідає 53-річний Ігор Яворський, колишній форвард тернопільської "Ниви". — Він восени не був "залізним" гравцем основного складу "Динамо". Діяв на різних позиціях, але не сказати, що переконливо. Та це було восени. Зараз Фоменко літав до Іспанії на збори "Динамо", говорив з Блохіним. Вочевидь нинішній стан Богданова достатній для того, щоб спробувати його у збірній. Можливо, "динамівця" розглядають як заміну Анатолієві Тимощуку. Гравець "Баварії" сильний ментально, він точно потрібен Фоменку якщо не на полі, то в роздягальні. Але відсутність клубної ігрової практики змушує страхуватися.

За "Дніпро" у першій половині сезону майже не грав Денис Олійник. Фоменку він знадобився.

— Олійник — класний футболіст, — говорить експерт. — Дуже подобався у "Металісті". Швидкий, наполегливий, з м'ячем працює непогано. Якщо він у кондиціях, точно допоможе збірній. Думаю, виклик Дениса пов'язаний з бажанням Михайла Івановича пришвидшити гру збірної, зробити якіснішим доправляння м'яча до карного майданчика суперника.

Футбол. Товариський матч. Національні команди

Норвегія — Україна.

6 лютого. 19.00. Севілья, Іспанія.

ТБ: "Інтер"

Онлайн: gazeta.ua

Заявка збірної України на матч проти Норвегії

воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар"), Олександр Бандура ("Металург" Д), Рустам Худжамов ("Іллічівець");

захисники: В'ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі — "Шахтар"), Євген Хачеріді, Євген Селін (обидва — "Динамо"), Віталій Мандзюк, Артем Федецький (обидва — "Дніпро"), Богдан Бутко ("Іллічівець");

півзахисники: Олег Гусєв, Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко, Роман Безус, Андрій Богданов (усі — "Динамо"), Євген Коноплянка, Руслан Ротань, Денис Олійник (усі — "Дніпро"), Микола Морозюк ("Металург" Д), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина).

нападаючі: Євген Селезньов, Роман Зозуля (обидва — "Дніпро"), Марко Девич ("Шахтар").

Тренерський штаб:

Михайло Фоменко, 64 роки — головний тренер

Олександр Заваров, 51 рік — асистент

Валерій Душков, 59 років — асистент

Володимир Онищенко, 63 роки — асистент

Юрій Сивуха, 54 роки — тренер воротарів

 

Кубок світу-2014. Кваліфікаційний турнір. Зона УЄФА. Група 8

Наступні матчі

22 березня, п'ятниця

Польща — Україна, Сан-Марино — Англія, Молдова — Чорногорія

26 березня, вівторок

Україна — Молдова, Чорногорія — Англія, Польща — Сан-Марино

 

Зараз ви читаєте новину «Богданов може стати заміною Тимощуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі