пʼятниця, 22 лютого 2013 05:00

"Барселоні" бракує тренера

Автор: фото: REUTERS
  Гравці ”Барселони” Ліонель Мессі (ліворуч) та Даніель Алвеш на газоні міланського стадіону ”Сан Сіро”. Поміж них — півзахисник господарів Рікардо Монтоліво (№18)
Гравці ”Барселони” Ліонель Мессі (ліворуч) та Даніель Алвеш на газоні міланського стадіону ”Сан Сіро”. Поміж них — півзахисник господарів Рікардо Монтоліво (№18)

Іспанська "Барселона" вперше за два роки програла з різницею у два м'ячі. Потенційно найкраща команда світу в середу поступилася італійському "Мілану" — 0:2. Це був перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Провели його в Італії. 12 березня в Барселоні відбудеться повторна зустріч.

Назвімо причини програшу "Барселони"

Відсутність тренера

Іспанський клуб вийшов на матч фактично без тренера — Тіто Віланова лікується від онкологічної хвороби. Формально його заступав Жорді Роура, але перебіг матчу засвідчив, що гості грали самі по собі. "Барселона" від початку була самовпевнена. Перший тайм, у якому команда звично мала територіальну перевагу, її заспокоїв. Відсутність гольових моментів не стала приводом для застороги. Коли ж "Мілан" відкрив рахунок на початку другого тайму, перебудуватися суперник не зумів. Заміни Роури були невдалі. Емоційно підняти себе на серйозну боротьбу каталонський клуб виявився нездатним.

Консерватизм

"Барселона" здійснила неймовірне: тримається на вершині футбольного світу кілька сезонів. Це мало кому вдавалося. Але очевидне також інше: каталонцям треба змінюватися, шукати нових тактичних і кадрових ходів. До манери гри іспанського суперклубу уже звикли і дедалі частіше знаходять цьому протидію. Вочевидь, йому не завадив би елітний центрфорвард, який розширив би тактичний маневр команди. Можливо, дії "Барси" від цього стали би простіші, зате ефективніші.

Чемпіонат Іспанії

"Реал" програв у цьому турнірі сезон. А відтак — у "Барселони" немає конкурентів. Тому команда не відчуває потрібного змагального тонусу і має проблеми з мотивацією.

Компактність "Мілана"

Італійський клуб зіграв виважено. Насамперед був потрібний колективний рух у центрі поля. Це дозволило приховати прогалини в обороні. У першому таймі міланці нервували. З кожною хвилиною другого діяли впевненіше. Вчасно перекривали зони, застосовували колективний відбір м'яча, використовували довгі передачі в контратаках, які були ефективні через погану побудову захисту суперника.

Цінність перемоги італійців і першокласну роботу в матчі їхнього тренера, Массіміліано Аллеґрі, підкреслюють кадрові позиції клубів напередодні гри. "Мілан" за визначенням не має таких класних гравців, а ще й суперник практично обійшовся без травм — був відсутній тільки форвард Давід Вілья. Натомість міланці не могли розраховувати на Робіньйо, Ночеріно, Фламіні, Балотеллі.

Поради Берлусконі

Матч відбувся 20 лютого — цього дня 1986 року власником "Мілана" став Сільвіо Берлусконі, який зробив клуб найтитулованішим у світі. Напередодні гри господар "червоно-чорних", як завжди, дозволив собі кілька порад головному тренерові команди. Аллеґрі не зіграв на 100% згідно з вказівками президента, але загальних рекомендацій дотримався.

Підсумок протистояння невизначений. До першого матчу здавалося, що інтрига в ньому відсутня. Тепер пара "Мілан" — "Барселона" стала однією з найцікавіших не з огляду на колишні заслуги, а через позиції команд напередодні повторного поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «"Барселоні" бракує тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі